И водата се пие с мярка

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Не трябва да се забравя, че всичко, в това число и водата, трябва да бъде с мярка

вода пия

Ако се пие прекалено много, това означава непосилно бреме за сърцето и бъбреците. Освен това трябва да се пие само чиста вода. За съжаление, не всички региони могат да се похвалят с това, че населението е снабдено с вода с добро качество. Ако се съмнявате в качествата на питейната вода във водопровода, погрижете се за добри филтри или проверете качеството й в акредитирана лаборатория.

Нормално добрата вода трябва да съдържа не повече от 0,3 мг/л желязо, не повече от 0,1 мг/л магнезий, не повече от 1,5 мг/л флуор и не повече от 350 мг/л хлориди. Ако постоянно се борите с налепа в чайника, значи вашата вода е прекалено твърда и рискувате да се сдобиете със заболяване на бъбреците. Ако нямате възможност да си купите филтър, който да я омекоти, единственият начин е да я кипвате преди употреба.

Да пиеш или да не пиеш

Трябва да се пие винаги, когато изпитвате нужда. Какво да пиете, е въпрос на предпочитание, но загрижените за здравето си трябва да знаят, че газираните напитки не са полезни. Що се отнася до споровете не е ли вредно да се пие вода на гладно или след хранене, диетолозите са единодушни, че водата, изпита преди хранене, бързо напуска стомаха и не причинява вреда. Докато изпитата студена вода веднага след хранене, нарушава процеса на храносмилането: продуктите прекалено бързо напускат стомаха и чувството на глад се връща по-скоро от обикновено, а това е прекият път към излишните килограми, пише вестник „Феномен“

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар