4 тайни в борбата с изкушенията, които ви карат да преяждате

1.      Изхвърлете всички изкушаващи храни

Ако нямате храна, няма да има какво да ядете. Затова преровете всички шкафове, хладилника и фризера и изхвърлете всички мазни, висококало­рични храни, на които сте сигурни, че няма да устоите. Със сигурност е по- добре да попаднат в коша, отколкото в стомаха ви. Ако искате да оставите малко бисквити или кекс за гостите си, скрийте ги на специално място и про­явете силната си воля.

2.      Плащайте повече за по-малки опаковки

Може да не е добър финансов съвет, но по-малките разфасовки, макар да струват по-скъпо от големите, ще ви помогнат да свалите килограми. Според проучванията хората ограничават приема на храна, ако тя е в малка опа­ковка. Отчасти това се дължи на факта, че като привършите малката разфа­совка, се замисляте дали все още сте гладни и дали да отворите следващата. А и по-високата цена може да ви накара да бъдете по-умерени в похапването.

3.      Диетични алтернативи

Бързо ще свалите килограми, без да се подлагате на лишения, ако намерите подходящи заместители на любимите си високока­лорични храни. Препоръчваме ви запе­чени вместо пържени картофи и ниско-маслен сладолед.

4.      Сладки изкушения

Ако не можете да устоите да похапвате захарни изде­лия, докато сте на работа, ви предлагаме един съвет, с чиято помощ ще ограни­чите приема на калории, а и ще спе­стите пари. Скрийте сладките неща от полезрението си или ги поставете в непрозрачна купа. Добре е да ги поставите възможно най-далеч от бюрото си. Според едно проучване за 4 седмици 40 секретарки консумират 2,2 пъти повече шоколад, ако той е на видно място, т. е. в прозрачен съд, а ако е на бюрото им – с 1,8 пъти повече. Изводът е, че за да устоите на изкушението, то трябва да е извън обсега и погледа ви.

 

Преядете ли днес, починете утре!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар