Кои упражнения ще направят корема освен плосък и красив?

Няма по-капризна част на тялото от корема. Трябват много пот и мъки, за да го стегнете, че и плочки да направите


Затова включвайте упражнения за средната част от корпуса във всяка своя тренировка. Можете спокойно да ги изпълнявате и у дома, не се налага да скачате и да притеснявате комшиите.

Важно е редовно да разнообразявате програмата си, защото мускулите имат неприятната способност да привикват. За около месец те “научават” упражнението и го изпълняват с все по-малко усилие. Съответно и ефектът става все по-малък.

Упражнения за стягане на корема

1. Легнете по гръб и поставете ръце на тила. Краката опънете с пръсти в контра шпиц. Без да отделяте друга част от тялото от пода, бавно повдигнете краката косо напред. Задръжте така и бавно пребройте до 5. След това ги върнете обратно със задържане. Направете 2-3 серии от по 10-15 повторения.

2. От същото изходно положение опънете краката над пода. Започнете да сгъвате ту единия, ту другия, като едновременно с това повдигате тавата, усуквате се от талията и опитвате да докоснете противоположното коляно с лакът. Изпълнете 2-3 серии от по 45-60 секунди.

3. Опънете краката перпендикулярно на тялото. Без да се засилвате и да замахвате, повдигнете бавно таза от пода. Краката остават насочени нагоре, не ги пускайте към корпуса. Задръжте в горната точка за 2-3 секунди и върнете обратно. Трябва да усещате, че повдигате таза с коремните мускули – те се съкращават. Ако нямате добра подготовка, в началото може да направите и само 1 повторение. Не се отказвайте, а постепенно ги увеличавайте. Целта ви е да направите поне 2 серии от по 8 повторения.

4. Седнете на пода, сгънете събраните крака в коленете и ги повдигнете, докато прасците застанат почти успоредно на пода. Гърба отпуснете назад, протегнете ръце над коленете. От това положение ритмично се отпускайте към пода и опъвайте крака (вижте снимката). Направете 2-3 серии от по 25-40 секунди.

5. От същото изходно положение подпрете пети на пода и отпуснете гърба назад. Вземете гири и ги изнесете с опънати ръце пред гърди. Фиксирайте корпуса в това положение, започнете ритмично да отваряте ръце встрани и отново да ги събирате. Направете 2-3 серии от по 35-50 секунди.

Източник: woman.ru

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар