Това са добрите навици, които ще ви помогнат да бъдете здрави

Някои може би сте позабравили, а други незаслужено пренебрегвате или не си давате труд да спазвате така стриктно. Общото между тях е, че помагат да се справите неусетно и леко с излишните килограми без да се налага да спазвате диета или специален хранителен режим.

Здравословни храни

Балансирана закуска

Ако искате да постигнете наистина добри резултати и да отслабнете трайно, не трябва да пренебрегвате първото за деня хранене. Перфектната закуска трябва да е комбинация от протеини и въглехидрати, да е с ниско съдържание на мазнини и без съдържание на захар. Тя трябва да засища, да дава енергия, да удовлетворява вкусовите рецептори, но не и да тежи на стомаха.

Тренирайте

Дори 10-минутната лека гимнастика, ако е ежедневна, ще ви помогне да изгорите част от поетите преди това с храната калории, ще стегне и оформи мускулите, а и ще помогне на организма да изхвърли по-лесно токсините.


Плодове два пъти дневно

Те не съдържат мазнини, но са богати на вода. Бързо засищат и в същото време са с много полезни свойства. Според учените е добре да се хапват между 2 и 5 плода дневно.

Регулирайте перисталтиката

Това е ключова стъпка за отслабването.Ще си помогнете, ако междинната ви (втора) закуска включва храни с високо съдържание на фибри. Така укротявате глада и в същото време регулирате работата на стомашно-чревния тракт. Едно киви е идеално за целта.

Чаша вода на празен стомах

Учените са изчислили, че независимо от възрастта, пола и теглото, най-полезно за организма е да се изпиват между 8 и 10 чаши вода дневно. А ако правите това на гладен стомах, то ще съумеете неусетно да се разделите с част от излишните килограми.

В точен час

Старайте се да се храните винаги в едни и същи часове. Така ще огладнявате много по-малко, а и храненето по график регулира метаболизма.

Зеленчуци преди ядене

Не става дума за традиционната салата, а за един или два зеленчука, които да изядете сурови преди основното хранене. Така засищате организма и няма опасност след това да се нахвърлите върху храната и да погълнете голямо количество. Освен това улеснявате храносмилането и помагате на организма да усвои пълноценно полезните съставки на продуктите.

Дъвчете бавно и много

Продължителното дъвчене помага на мозъка да осъзнае, че е вече нахранен и да прати съобщение на стомаха. Доказано е, че бавното ядене (когато всяка хапка се сдъвква 30-40 пъти) намалява хормона на апетита и стимулира чувството за ситост.

Разпознайте глада

Най-лесно се напълнява от хаотичното и неконтролирано хранене. Това са всички онези уж дребни похапвания пред телевизора или компютъра от стрес, нервно напрежение, скука, тъга… Когато ви се прииска да хапнете нещо просто така, станете и си направете чаша чай, след което го изпийте мнооого бавно.

Не пропускайте салатите

Всяко от основните хранения трябва да започва със сезонна салата. Тя запълва стомаха, съдържа ценни витамини и микроелементи, поддържа силуета фин и елегантен. Но да е подправена само със зехтин и лимонов сок, за да бъде наистина полезна.

А десерт?

Едно е да се тъпчете с тестени изделия всеки ден и съвсем друго – да си Вземете бонбон или малко парченце сладкиш от време на време. Дори е полезно, защото така засищате желанието на мозъка да достави на организма нещо сладко и забранено. А ако мисълта за десерт продължава да Ви измъчва, напишете дълъг есемес на приятел или му се обадете. Точно 5 минути са необходими на мозъка да забрави за желанието и да бъде пренасочен да мисли за нещо друго, твърдят учените

Внимателно в ресторанта

Храненето извън дома е от опасностите, които за съжаление няма как да избегнем напълно. Как да реагираме В такава ситуация? Изберете по-лека салата и добавете риба или месо на скара. Забравете за пържените изкушения.

Следете кантара

Да се мерите всеки ден не е разумно, нито ще ви помогне кой знае колко. Но е добре да следите теглото си редовно – поне веднъж седмично, дори да сте в идеална форма. Така ще забележите евентуалните отклонения и бързо ще вземете мерки. А когато килограмите са малко, то и свалянето им е много лесно и бързо.

Не злоупотребявайте с алкохола

Никой не казва да не пиете изобщо. Чаша вино няма да ви навреди. Вредно е прекаляването с алкохолни напитки. Те са с много калории и провокират апетита, пише Журнал за жената.

Силата на мисълта

Не я подценявайте – от положителното мислене зависи успехът на всяка една диета или желание да влезете във форма. Ако постоянно си повтаряте, че от това нищо няма да излезе, то не очаквайте да се случи чудо. Затова – бъдете оптимисти и вярвайте в успеха!

АПИ СЛИМ – Хапче регулира апетита и желанието за сладко!

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар