Защо шоколадът е любимата храна на хората?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Ако кажем, че това е просто храна, ще прозвучи някак обидно. Когато става дума за шоколад, нищо не е просто. За някои какаовото изкушение е щастие, за други е кулинарно приключение, а за трети е нещо, заради което си струва да се скриеш и да го изядеш сам. Малко са хората, които могат да останат равнодушни пред шоколада.

Шоколад

Според изследване сладкото блокче е сред фаворитите при избор на какво да хапнем между другото. От близо 30 000 запитани в 60 държави 64% са отговорили категорично – шоколад. Плодовете и зеленчуците го следват на второ и трето място, а на четвъртото се подреждат сладките.


Консумацията на шоколад в големи количества, естествено, не е препоръчителна за никого, но с мярка и с фокус върху качеството шоколадът може и да повлияе положително на организма. Особено ако е черен и е колкото се може с по-малко захар. И макар стремежът на света да живее по-здравословно да не допуска шоколада на трапезата, какаовата сладост присъства в менюто почти в цял свят. Под различна форма и в комбинация от вкусове, но все пак шоколадова.

Ако съберете думите шоколад и Швейцария, почти автома- тично в съзнанието ви изплува образът на лилава крава и мармот, който завива нещо в станиол. Но за местните асоциациите са съвсем различни. Швейцарците обичат шоколада тъмен, под формата на бонбон и нарязан на малки тухлички. Наричат го неслучайно Pave Glace. Към черния шоколад добавят масло, ликьор, смлени лешници, а понякога и малко шафран. Сместа се излива във форма, охлажда се, а после се нарязва на парчета, които се овалват по желание в какао. И това е само едно от многото шоколадови чудеса, които може да опитате в Швейцария. Може да се доверите на всички, страната е лидер в консумацията на шоколад и сигурно не е случайно.

В далечно Мексико например възприемат шоколада и като подправка. С нея правят прочутия сос за пилешко Negro Mole и благодарение на това имат официално разрешение да не чакат до десерта, за да хапнат шоколад. Сосът не е лесна за приготвяне работа, но пикантно-шоколадовото усещане върху жареното пилешко напълно компенсира усилията, пише сп. Рецепти за здраве.

За бразилците какаовата вкуснотия е Pedacinhos de Chocolate, или казано по друг начин – в шоколадовите мъфини. Много популярни и безкрайно вкусни, те по нищо не се различават от домашните ви кексчета, но опитате ли ги, няма как да не вкусите разликата. А тя не е голяма, но пък ефектът й е поразителен.

Бразилците просто добавят малко бяло вино в тестото на шоколадовите мъфини.

АПИ СЛИМ – Хапче регулира апетита и желанието за сладко!

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар