Кое е най-доброто време за…

Разходка – 9:00ч.
Ако още от сутринта си набавите необходимата доза слънчева светлина, то вашите биоритми ще бъдат синхронизирани през целия ден.

Среща – 11:00ч.
По това време сме най-креативни и ниво­то на концен­трацията ни е най-високо.

Физически упражнения – 13-14:00ч.
Координацията и адрена­линът достигат своя пик привечер, но физическите упражнения повишават телесната температу­ра, което означава, че ще заспите по-трудно. Ето защо обедните часове са идеалното време за спортуване.

Вечеря – 18-19:00ч.
Всяко хранене след 19.00 часа забавя метаболизма и изгарянето на мазнините в тялото.

Сън – 23.00 ч.
Ако се събуждате около 7.00, ще спите така пре­поръчваните 8 часа сън.

 

Дали сте сова или чучулига
Около 15 % от хората спадат към типа „чучулига“, други 15 % са т.нар. „сови“, а всички останали са съчетание от двата типа. Това донякъде е свързано и с генетичните заложби: хората с по- дълга верига на гена, наречен Period 3, обикновено са чучулиги, а тези, които притежават по-къса верига на същия ген, са сови. Възрастта също оказва влияние върху денонощния ни ритъм. В действителност денонощният ритъм е въпрос и на навик, така че можете да се тренирате да станете ранобудници или да останете будни до късно, като се опитате да ставате малко по-късно.

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар