Езикът на любовта (в мъжка версия)

В чест на Свети Валентин нахлупихме шапка невидимка и се присламчихме към „коч“ компания, която нищи на 5-ата чашка „искрено и лично“ темата жени, свалки и срещи. Чети внимателно, за да проумееш най-сетне това сложно племе, наречено мъже и неговия още по-странен речник за любовта (в който 14 февруари е синоним на „над 50 лева разходи за единия секс“)

Привет от изследователската ни лаборатория – еднолична организация, създа­дена с идеалната цел да работи на ползу подобрението на междуполовите отношения (за да има мир и да може мъжете да си пият бира­та на спокойствие). По поръчка на ПО-КРАСИВИ няколко вечери поред лабораторията проведе спе­циално (и високомахмурлийско) про­учване с участието на куп прияте­ли от мъжки пол на възраст между 19 и 40 години по една вечна диле­ма – ще се научат ли мъжете най-сетне да говорят за чувства? И данните сочат категорично едно: всъщност те отдавна са се нау­чили! Друг е въпросът, че са си създали своя собствена терминоло­гия, която „вие, жените, не разби­рате“. Така че, мили дами, ако иска­те да овладеете раздела „флирт и срещи“ от мъжкия разговорник, просто не спирайте да четете. И не се възмущавайте, ако обича­те – „ние как издържаме турски­те ви сериали, без да кажем и дума (Въпреки че от ядното стискане на челюсти, понеже пропускаме мача по Eurosport, рискуваме да ни ока­пят зъбите)“?

КАКВО ЗНАЧИ – „Уф, снощи тя ми дойде с бекъп“
Сори, но в ерата на компютърни­те игри просто няма как да използ­ваме друг термин. Защото ситуа­цията на любовното поле повта­ря мотамо тази на бойното. За миг се разсееш (тоест зазяпаш се в мацката с поличка носна кърпич­ка) и – бум! – приключваш играта. Същото се случва, ако подцениш бекъпа, който си е довела против­никовата страна. Обикновено той е под формата на супер миловидна приятелка, която се усмихва дру­желюбно… докато тайно ти крои шапката. Един приятел още пом­ни как въпросният бекъп го напил и го склонил да разкаже за най-тъпия си секс, след което мацката, която свалял, не му вдигнала повече телефона! Всеки мъж е супер нащрек по отношение на приятелките. Изоб­що не се учудвай, ако им обръ­ща повече внимание, отколкото на теб самата! Това е тиха диплома­ция. А плащането на цялата смет­ка е „превземане на крепостта, без пушка да пукне“!

КАКВО ЗНАЧИ – „Метнат ли ти усмивката на смъртта, дотам си“
Става дума за нещо като целувката на смъртта, обаче много по-кофти. Защото целувките имат шанс да се подобрят с времето, докато това тук си е тотален крах. Разяснявам. Нашият пол обожава да го намират за интересен – за какво, мислиш, навремето са се морили да се бият с дракони?

Защото още не са били открили изкуството на вицовете и забавните реплики от филми, ето защо. Така че, когато един мъж разказва нещо, му се ще гаджето отсреща да го намира за забавно. Лошото е, че вие отдавна сте наясно с тоя номер. И често се опитвайте да хитрувате. Винаги я усещаме и си обира­ме крушите на момента! Като Пешо, който разказа как си харесал някакво момиче в един бар и решил да вкара в действие репликата на Джоуи: How are you doin? Оная, c мазната усмивка и вдигнатата вежда. „Тя ме гледа тъпо 2 секунди, после бавно разтегли устни в нещо като усмивка – но полкова пластмасова, че веднага ми стана ясно, че е учтива и съжалителна. Супер конфузна ситуация.” Мда, това е даже по зле от неловките паузи в разговора. Пожали ни, не го прави.

КАКВО ЗНАЧИ – „Само да не се получи синд­ромът Баба Яга под прикритие“
Хайде да не се преструваме, че не ходим по срещи с хора, с които сме се запознали в интернет. Живеем в ерата на фейсбука и скайпа все пак! И единственият начин човек да не е опитвал този тип свалки е просто да живее в джунглата (без wireless). Всички останали бродим неуморно из необятното интернет флирт пространство… и много се ядосваме, когато завържем приказ­ка с някой, чиято снимка предста­влява чифт слънчеви очила, кои­то могат да служат спокойно за гмуркане, плюс 3-4 кичура. Или още по-лошо, артистична сним­ка на „пухчето“, тоест на домаш­ната булонка, облечена в кари­рано палтенце. Момичета, бъде­те честни и свалете картите на масата. Ние как го правим?! Ако човек каже А(йде на среща), тряб­ва да е готов да каже и Я (дай мейл да ти пратя актуална сним­ка). Колкото и изтъркано да звучи, това спестява куп главоболия… Е, винаги е възможно да се окажеш Пепеляшка под прикритие, тоест приятна изненада, но ние, мъжете, не си падаме много по изненадите в любовта. Спести ни стреса.

КАКВО ЗНАЧИ – „Снощи имаше ли щастлив обрат?“
Да си припомним Световното от 94-а и особено мача с Германия. Никой не очакваше, че ще успеем да бием, нали? Обаче изненадващо обърнахме играта. Чудеса се случ­ват в тоя живот! Така че човек не трябва да се отказва да играе, колкото и отчаяна да е среща­та… била тя във футбола или в любовта. Има случаи, когато изли­заш с някое гадже и разговорът ви въобще не ще да потръгне. Химията помежду ви обаче си каз­ва думата и 15 минути по-късно се целувате като луди, а след още 5 някой произнася прословутото „Искаш ли да пием по кафе у нас?“ Уви, тези щастливи обрати не се случват толкова често, колкото на нас, мъжете, ни се ще.

КАКВО ЗНАЧИ – „Абе, да върви на… пийп“
Признавам, че не звучи романтич­но. Но всъщност тази реплика може да значи само едно: „Обичах я и въпреки че ме нарани, все още не съм я забравил.“ Матирах те с пешката, а?

МАЛКО КЛАСИФИКАЦИЯ
Мъжете може да не разбираме много от чувства, но надушваме от километри следните 4 типа жени:

Златотърсачката: Прическа, тен, скъпи дрехи по тялото и аксесоари (задължително слънчеви очила). Всичко в нея крещи, че това е личност, която се поддържа. И ако искаш да е твоя, трябва да я под­държаш ти. Любовта не се купува­ла… вятър.

Отчаяната: Има жени, на кои­то от сто километра им личи, че са полудели от самота. И горчивият опит ни е научил, че такива личности се вкопчват в теб като удавник за сламка. Ако ти стиска да си стръв, дай си номера и си гледай сеира после.

Киселото зеле (още оцетът): Звучи грубо, обаче реалността невинаги е сладка като баклава. И има хора, на които вечно чаша­та им е празна, а животът им е длъжен. Познават се по мрачна­та и кисела физиономия и дори да направиш челна стойка, няма да ги направиш щастливи. Обратно, рано или късно те правят кисел и теб.

Кандидат-булката: Няма нищо лошо в това да проверяваш дали с даден човек си пасвате, все пак се каниш да го допуснеш доста близо до себе си. Ние, можете, също опипваме почвата в начало­то. Но ако още на първите срещи жената отсреща се опитва да пре­цени дали „си струваш” (тоест дали си добра партия за глава на семейството), това определено е дразнещо. Ние да не сме просто сбор от гени и портфейл?

Защо мъжете постъпват така?! 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар