7 ползи от редовна физическа активност

промоции

Знаете, че упражненията са добри за вас, но знаете ли колко са добри? Разберете сега как упражненията могат да подобрят живота ви.

Упражненията контролират теглото

Те помагат за предотвратяване на прекомерното наддаване на тегло или спомагат за поддържане загубата на тегло. Когато се занимавате с физическа активност, вие изгаряте калории. Не е необходимо да се заделя много време за упражнения, за да извлечете ползи – достатъчни са 30 минути на ден.

Упражненията подобряват здравето

Притеснявате се за сърдечно-съдови заболявания? Надявате се да предотвратите високо кръвно налягане? Активността увеличава липопротеините с висока плътност или „добрия“ холестерол и намалява нездравословните триглицериди. Това намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.

Упражненията подобряват настроението

Ако се нуждаете от разтоварване след напрегнат ден, една разходка от 30 минути, съчетана с леко тичане, скачане, клякане и леки упражнения ще ви помогне. Физическата активност стимулира различни дейности на организма, които могат да ви накарат да се почувствате по-щастливи и по-спокойни.

Упражненията повишават енергията

Редовната физическа активност може да подобри мускулната ви сила и да повиши вашата издръжливост. Упражненията доставят кислород и хранителни вещества към тъканите и помагат на сърдечно-съдовата система да работи по-ефективно. А когато сърцето и белите дробове работят по-ефективно, ще имате повече енергия, за ежедневните си задължения.

Упражненията подобряват съня ви

Трудно ли заспивате? Или спите кратко и се будите? Редовната физическа активност може да ви помогне да заспите по-бързо и да имате по-дълбок и дълъг сън. Просто се упражнявайте поне 2 часа преди лягане.

Упражненията подобряват либидото

Чувствате ли се твърде уморени, за да се насладите на физическа интимност?  Редовната физическа активност може да доведе до повишена възбуда при жените. И мъжете, които се упражняват редовно е по-малко вероятно да имат проблеми с еректилна дисфункция, отколкото мъжете, които не се упражняват.

Упражненията са забавни

Те ви дават възможност да се отпуснете, да се насладите на открито или просто да се ангажирате в дейности, които ви правят щастливи. Физическата активност също може да ви помогне да се свържете със семейството или с приятели в забавна социална обстановка. Ако ви омръзне някаква дейност, опитайте нещо ново.

 

Лесни упражнения за мускулен баланс на цялото тяло

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар