Ето ви 10 идеи как наистина да започнете да се движите повече и по-редовно

Реална полза от физическата активност могат да извлекат само тези, които я практикуват редовно. Но не всеки успява лесно да превърне спорта в ежедневен навик. Ето ви 10 идеи как наистина да започнете да се движите повече и по-редовно.

Красиви със спорт

Красиви със спорт

В неделя правете график за следващата седмица

Използвайте почивния ден, за да планирате спортните си занимания за идните седем дни. Добре е да ги впишете в календара си и да следите стриктно за изпълнението им. Нека всички около вас са наясно, че това е време за вас, в което могат да ви безпокоят само в краен случай.


Платете предварително тренировките

Ако трудно се мотивирате да отидете в спортната зала, то може би е най-добре да си закупите карта с предплатени посещения. Идеята, че губите пари, ще ви помогне да ходите по-често да спортувате.

Старайте се да намирате време за спорт в първата половина на деня

Колкото повече наближава вечерта, толкова по-голяма е вероятността да ви изникне нещо неотложно, което да възпрепятства отиването ви в спортната зала.

Ако тренирате вечер, правете го веднага след работа

В случай че нямате възможност за посещение на спортна зала в по-ранните часове на деня, поне не отлагайте много след края на работното си време тренировката. Решите ли първо да се приберете до вкъщи, твърде възможно е да се почувствате неудържимо привлечени от дивана пред телевизора…

Студеното време, лошото настроение и умората не са извинения

Това, че навън се „пукат дърво и камък“ от студ, или пък фактът, че сте изтощени, не бива да се превръщат в извинение да не спортувате. Ако е необходимо, правете по-леки упражнения или тренирайте по-кратко време, но не се отказвайте напълно. Запомнете, най-важното е да превърнете спортуването в ежедневен навик.

Разнообразявайте заниманията

Нищо не е по-пагубно за мотивацията от скуката. Ако усещате, че много ви дотяга на бягащата пътечка, грабнете въжето за скачане или пък отидете на йога, танци, кросфит, спининг или друг вид гимнастика, която би ви допаднала. Всяко движение е в пъти по-полезно от бездействието.

Следвайте правилото за 5-те минути

Според този неписан закон, най-трудно е да се поддържа мотивацията в първите 5 минути от тренировката. След това ще влезете в ритъм и дори може да ви стане забавно. Ако се почувствате обезсилени от леност или нерешителност, кажете си, че става дума само за 5 минути. Прост психологически трик, който обаче действа безотказно.

Намерете съмишленици

Ако посещавате спортната зала с приятел/и ще откриете, че физическата активност е не само полезно, но и доста приятно занимание.

Поставяйте си реални и достижими цели

Не искайте от себе си олимпийски постижения или извайване на великолепно тяло само с 2-3 тренировки. Няма как да стане. Ако сте свръх амбициозни, ефектът ще е разочарование, което ще ви откаже да спортувате. Най-добре разделете постигането на желанията си на няколко етапа. Така ще виждате ефекта от заниманията си, пише Журнал за жената.

Награждавайте се

Водете си календар на спортните занимания и си обещайте някаква награда за всеки 5 или 10 тренировки. Хапнете си нещо вкусно или се зарадвайте с някаква покупка. Заслужавате го!

 

 

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар