Яжте истинска храна!

Заменете някои храни, за да свалите неусетно килограми, като освободите организма си от вредни и токсични вещества.

Чай вместо газирани напитки. Едва ли ви трябват доказателства за здравословните предимства на чая пред газираните напитки. Но все пак можете да прочетете нашите статии по въпроса с използването на билков чай и защо са вредни течните калории от повечето готови напитки, които се продават в магазините.

Печени вместо пържени картофи

При подлагане на картофите на висока термична обработка – пържене при силно нагорещена мазнина, се получава акриламид. Това е отрова, която причинява рак и всякакви гадни болести. Затова не трябва да прекалявате с пърженето на картофи и яденето на чипс. Направете си печени картофи като ги поставите нарязани в тавичка с вода на дъното 1 см и поръсени с копър.

Мед или стевия вместо захар

Медът и захарта съдържат глюкоза и фруктоза, но медът има уникални антибактериални съставки и е богат на мощни антиоксиданти. Стевията е напълно натурален подсладител, за който изследванията показват, че е най-здравословния заместител на захарта. Заменете бонбоните и близалките на децата със стафиди или пуканки.

Използвайте заливки с кисело мляко вместо майонеза или сметана. Като добавите чесън към киселото мляко вие получавате един супер полезен природен антибиотик. Всички съставки на сместа са трепачи на болести. Майонезата и сметаната също могат да придобият по-здравословен оттенък с чесън, но никак не могат да заменят киселото мляко.

Гответе без мазнини или използвайте студено пресован зехтин. Тъй като е доста скъпо удоволствие, слагайте го само суров като добавка към салатата си. Пържени храни не се препоръчват, а за печене във фурната не е необходимо да сипвате каквато и да е мазнина. Сагайте само вода и натурални билкови подправки. Добре е да използвате малко сол и черен пипер за подобряване вкуса на ястието, ако това ви харесва.

 

8-те най-богати на хранителни вещества храни на земята!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар