Това са най-добрите храни за мускули!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Мускулите се нуждаят от хранителни вещества, за да се възстановяват и да бъдат здрави и силни. 

Повечето хора си мислят за протеин, когато стане въпрос за храна за мускулите. Да, протеините са важни, но без плодове и зеленчуци не можете да постигнете здрави и силни мускули. А някои плодове и зеленчуци са по-добри от всички останали, защото съдържат важни микроелементи, които допринасят за растежа и силата на мускулите.

Лапад, киселец, спанак

Тези зелени листни зеленчуци са изключително здравословни и осигуряват ползи пряко за вашите мускули. Те помагат да се предотврати загубата на мускулна маса, което е много важно особено за хората, които работят тежък физически труд. Когато вдигате тежести, мускулите ви се нуждаят от повече енергия, за да се възстановят и зелените листа осигуряват този вид енергия. Те са богати на калий, а без достатъчно прием на калий мускулите не могат да останат здрави и силни.

Карфиол и броколи

Те са богати на фибри и имат ниско съдържание на калории – две неща, които са от съществено значение за полезните зеленчуци. Освен това са богати на два основни хранителни вещества, които имат специален принос за здравето на мускулите – хром и калций. Ако консумирате достатъчно калций, тялото ви е по-ефективно и изгаря мазнините по-добре, като едновременно с това изгражда мускулите. Хромът директно подпомага процеса на растеж на мускулите, като гарантира, че мускулната тъкан използва повече глюкоза.

Ягоди и други

Боровинките, ягодите, малините и къпините са изключително добри за вашите мускули. Първо, те са пълни със здравословни въглехидрати, които са важен елемент, от който се нуждаят мускулите. Боровинките, в частност, според изследване, проведено в Нова Зеландия, помагат да се предпазят мускулите като намаляват щетите, нанесени вследствие на окисляването. Това е важно за хората, които упражняват мускулите си интензивно.

Банани

Бананите са добър източник на енергия, тъй като съдържат много въглехидрати, които могат да ви подхранват след тренировка. Те са изключително богати на калий и се препоръчват като хранителна стратегия за предотвратяване на мускулните спазми на спортистите. Полезни са за мускулите поради относително високото количество на протеини в плода. Един банан съдържа толкова протеини, колкото има в четири ябълки.

 

Най-важните правила против целулит!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар