Как да не качим 5 кг по време на празниците?

Празничният календар в края на годината е особен – там праз­ниците буквално изобилстват. Това означава, че сме изложени и пред доста кулинарни изкушения

Тази година няма мостчета между празниците. Което на теория означава, че ще напуснем бюрото, за да посрещнем празника и ще имаме време само за един душ и да се преоблечем преди това.

  1. Не се подлагайте на драконовски режим в дните преди празниците, с идеята да си осво­бодите място, да вземете предпазни мерки, да си прочистите организма и т.н. Единственият резул­тат, който ще постигнете, е да се изнервите и да огладнеете до крайност. В резултат на което ще ядете много над възможностите си, в резултат на което ще напълнеете.
  2. В рамките на тези дни „в навечерието“ се хранете нормално. Най-вече хранителни зелен­чукови супи, месо на скара, риба, пълнозърнест хляб, плодове и млечни продукти.
  3. А за Коледните и Новогодишни фирмени събирания, ето ви две стратегии:
  • предлага ви се прекрасна шведска маса: хап­нете добре, но не повтаряйте пълненето на чинията;
  • не си мислете, че чиниите с ядки и солени бисквитки са безобидни. Те допринасят много повече за запълването на стомаха и усилват чувството ни за преяждане отколкото свежи­те салати.
  1. Точно преди самата официална вечеря на Бъдни вечер, на Коледа или на Нова година хапнете нещо малко: хляб, прясно сирене, ябъл­ка (но в никой случай нещо мазно!) и пийте теч­ности. Ако се озовете на вечерята освирепели от глад, ще бъдете в лошо настроение и ще ядете много.
  2. Докато сте на масата, се заслушайте във вътрешния си глас: дали наистина сте гладен? Ако не сте, просто спрете да ядете. Не пълнете много чинията си, не сте длъжни, освен ако не е от вежливост, но и тогава не сте задължени да изядете всичко. Пийте повече вода, а не вино или шампанско – тях запазете за удоволствие.
  3. В дните между Коледа и Нова година: Пазете пространството си: не оставяйте навсякъде кутии с шоколадови бонбони, купи с ядки и су­шени плодове. Коледните украшения са много по-красиви и не се ядат…

ПИЙТЕ ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ ВОДА ОТ ОБИКНОВЕНО!

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар