Тайната на РУСАЛКИТЕ…е морската сол!

С нейна помощ ще победиш умората, стреса и досадните несъвършенства, докато се излежаваш във ваната. Само последвай тези прости и ефективни натурални рецепти…

Морската сол съдър­жа полезни 70 минерални вещества, които укреп­ват кожата и костите и дренират тъканите. Добави подходящите етерични масла (всички, споменати тук, са намираеми в аптеките) и екзотични подправки и се отпусни във ваната, за да ободриш духа си, да спиш като бебе, да успо­коиш чувствителната кожа и да отмиеш зло­бодневните проблеми… Заповядай няколко изпи­тани коктейли за баня:

ОБОДРЯВАЩИ СОЛИ

Към 500 г морска сол добави една по една 20 капки масло от френски (сладък) босилек. Разбъркай със стоманена лъжица и пресипи в херметично затварящ се контейнер. Можеш щ да оцветиш солите във ведро зелено с помощта на хранителен оцветител. Маслото от боси­лек е сред най-уважаваните средства за тонизи­ране на нервната систе­ма. Ако често те мъчат умора, тревожни състо­яния, депресия или гла­воболие, ваната с тези соли ще повиши настро­ението ти и ще проясни ума ти.

ОТПУСКАЩИ СОЛИ

Смеси 500 г морска сол с 10 капки масло от иланг-иланг и 10 капки масло от портокал. И двете масла имат свойство­то да отнемат психосоматичното напрежение, натрупано в тялото ти, така че ако нямаш въз­можност за масаж, тази вана е за теб. Можеш да оцветиш сместа в при­ятно жълто с две супени лъжици куркума. Винаги поглеждай дали на опа­ковката на етеричните масла, които купуваш, е упоменато дали са 100% чисти (в някои марки има добавени консер­ванти, лецитин и др.). Когато е възможно, пред­почитай тези, които са продукт на органично земеделие.

ЕУФОРИЗИРАЩИ СОЛИ

Смеси 500 г морска сол с една пълна супена лъжица сурово какао и 20 капки етерично масло от кане­ла. Канеленото масло е едно от малките чуде­са на а рома терапията – презарежда те след дълъг период на психическо и физическо изтощение, реактивира кръвообра­щението и помага да се справиш с целулита. Само внимавай в съот­ношението – ако пре­вишиш дозата канеле­но масло, кожата ти ще се зачерви, ще усетиш и парене.

ПОЧИСТВАЩИ СОЛИ

Кожата на тялото ти е чувствителна, склонна към обриви и пъпчици? Добави към 500 г морска сол 20 капки масло от здравец – тази билка е известна с антисептичните си свойства. Ако искаш, можеш да оцветиш солта предварително в розово-червено, като й добавиш две супени лъжици червено вино или отвара от червено цвекло и я оставиш да изсъхне, разстлана върху вестник.

ДРЕНИРАЩИ СОЛИ

Приготви се за сложна магия – обичайните 500 г морска сол тук трябва да смесиш с 5 капки портокалово масло, 5 капки масло от здравец, 5 капки масло от мащерка и 5 капки пачули. Добави още 1.5 супена лъжица зелена хума (можеш да намериш такава от Родопите на bilki.bg) и 2 лъжици спирулина на прах (можеш да поръчаш на zoya.bg).

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар