3 стратегии за ограничаване на калориите

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

3 стратегии за ограничаване на калориите

1.      Белете ядките си сами

Избягвайте да си купувате белени ядки. Ще кон­сумирате по-малки количества, ако сами си ги почиствате. Предварител­ната обработка на ядките значително намалява хранителните им качества бъдете сигурни, че собственоръчно под­готвените ядки са по-богати на полезни витамини и минерали.

2.      Плодове

Хапнете круша, ябълка или порция пресни ягоди между основ­ните хранения. Производителите на чипс и други снаксове не биха искали да знаете това, но всеки от тези плодове съ­държа 1,5 г влакнини. Ако приемате това количество всеки ден – макар пове­че да е по-добре – ще понижите риска си от напълняване. Не само защото влакнините засищат, без да се отразяват на обиколката на талията – тъй като ка­лориите от тях не се абсорбират – но те стимулират отделянето на хормони в кръвта, които изпращат съобщения до мозъка, че не изпитвате повече глад.

3.      Замразени готови ястия

В някои случаи, за да отслабнете, е по-полезно да консумирате замразена, а не прясна храна. Това са открили учени от универ­ситета в Илинойс, когато сравнили хра­нителния режим на две групи мъже, страдащи от затлъстяване. Едната група приемала по две замразени, предвари­телно приготвени блюда на ден плюс други храни. Останалите участници готвели сами с пресни продукти. И двете групи следвали зададени храни­телни програми и ограничавали днев­ния прием на калории до 1700. Всички отслабнали, но консумиралите замразе­ни продукти свалили с 2,25 кг повече от останалите. Каква е причината за разли­ката между двете групи? Може да се от­даде на факта, че грамажът на порциите на замразената, предварително пригот­вена храна е ясно определен, което автоматично означава контрол на приема.

 

Подходяща храна дарява с настроение през дългите зимни месеци

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар