7 лесноизпълними съвети за отслабване

Отслабването никак не е лесно начинание, особено ако трябва да свалите много килограми. За щастие можете да направите доста неща, които ще ви помогнат да се справите с наднорменото тегло. Предлагаме ви 7 от най-ефикасните.

  1. Пийте вода.

Много лесно може да не различите чувството на жажда от то­ва на глад. Затова следващия път, когато усетите, че ви се хапва нещо, си налейте чаша вода. Изпитите течности създават усещане за ситост. Някои диетолози пре­поръчват преди хранене да се пие вода или студен чай. Продължавайте да прие­мате течности по време на хранене, за да увеличите обема на храната.

  1. Поставяйте си реални цели.

Най-удачно е да редуцирате теглото си с половин до един килограм седмично. Ефикасните програми за отслабване пре­поръчват да направите пауза от шест ме­сеца, след като свалите първите 5 кило­грама, след което можете да продължите с диетата.

  1. Възнаграждавайте се.

Ако на всеки 21 хранения си позволявате 2 уго­щения, няма да нарушите особено много диетата си за отслабване, а и ще се чув­ствате по-удовлетворени от живота.

  1. Бройте до 10.

Учените твърдят, че всяко силно желание продължава са­мо около 10 минути. Така че преди да се пречупи волята ви, опитайте се да изча­кате 10 минути. Използвайте времето, за да свършите нещо, което отдавна сте планирали. Това ще ви изпълни с чув­ство на удовлетвореност и ще устоите на изкушението по-лесно.

  1. Хранете се по малко, но по-често.

Хората, които са задържали опти­малното си тегло повече от няколко годи­ни, обикновено се хранят средно по пет пъти дневно. Малките порции по някол­ко пъти на ден засищат глада, удвояват силите, подобряват настроението и дори ускоряват метаболизма, тъй като при процеса на храносмилане също се изга­рят калории.

  1. Бъдете последователни.

Не се опитвайте да отслабнете за един ден. Ако направите твърде много промени наведнъж, вероятно ще се почувствате разочаровани и много лесно ще се отка­жете. Така че правете по една промяна всяка седмица – например първата сед­мица включете в менюто си един допъл­нителен плод.

  1. Започнете с 10%.

Хората, които на я първо време си поставят за цел да свалят 10% от излишните си килограми, имат най-големи шансове да постигнат пълен успех. Този начален етап носи най-голяма полза за здравето, тъй като ко­ремните тлъстини, които са най-опасни, се стопяват първи.

 

Защо са важни мускулите за отслабването?

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар