Позитивните мисли раждат позитивна реалност

Според езотериците всичките ни мисли са материални, без значение дали са позитивни или не

Благодарение на тях се раждат желанията, които пораждат действията. В резултат се изработва определен характер, влияещ върху съдбата на човека…

Полетът на мисълта в пространството не е ограничен от времето. В нашата Вселена подобното привлича подобно – това е известен закон на окултизма и езотериката. Затова мислите, изпратени в пространството, привличат към себе си подобни по свойства мисли на други хора.

Всеки човек живее, заобиколен от мислеобрази, които той самият е създал. В съответствие с това неговият свят се оцветява от същите цветове, в които са оцветени неговите мислеформи. Страховете, тревогите, вълненията, потиснатото настроение обагрят живота в мрачни цветове, отравят не само собственото битие, но и вредят на околните. Недоволството, проблемите, обидите разрушават енергетиката на човека и оказват негативно въздействие върху запаса от вътрешни сили. Ако човек мисли негативно, то и в пространството той ще излъчва само негатив. А според закона за привличането той ще привлича към себе си подобни отрицателни вибрации и ситуации.

За съжаление, повечето от нас имат проблеми, напрегната работа, стресови ситуации и нямат време да се отпуснат и да помислят преди всичко за своите мисли. Какви са те? Може би негативът на живота е овладял изцяло нашия вътрешен свят?

Искаме да сме щастливи, успели, здрави, богати

Само че как с такива мисли да станем щастливи? Мрачните мисли пораждат мрачно съществуване. Мислете за хубавото. Дори и днес всичко да е зле и да ви се струва, че животът ви е пълен провал, старайте се да мислите позитивно. „Улавяйте“ лошите мисли и превключвайте на размисли, изпълнени с доброта. Не таете в душата си зло. Трябва да се научим да се радваме на живота, защото всеки ден, който изживяваме, никога вече няма да се повтори.

Осъзнаваме ли, че у всекиго от нас има велика творческа енергия?

Трябва да се научим правилно да я използваме. Тази сила може да се насочи към съзидание или разрушение, да се използва за зло или за благо. Ако човек се научи да контролира мислите си, той става господар на постъпките, на емоциите и на целия си живот. В противен случай безконтролно хаби вътрешната енергия и прилича на лодка в открито море, която житейските обстоятелства и решенията на други хора блъскат насам-натам.

Навярно всеки поне веднъж в живота си е забелязвал, че щом започне да мисли със страх за нещо лошо, именно това се случва с него. Започнахме все по-често да си представяме лошото дори когато всичко ни е наред. Сякаш се страхуваме да се зарадваме. Заминавайки със самолет, мнозина превъртат в съзнанието си кадри за авиокатастрофи. Ето как с повод и без повод мислим за лошото. И то не закъснява…

Да разгледаме един пример. Две любящи сърца встъпват в брак. Сватба. Младоженците са красиви и много щастливи, но празникът отминава и настъпват делниците. На младите им се иска отделно жилище, кола, красиви дрехи, пътешествия – и всичко едновременно. Но не при всяко младо семейство материалните възможности могат да издържат подобно изпитание. „Значи трябва повече да работим!“, решават младите. В главата им има само една мисъл – къде и как да спечелят повече. И започват да търсят работа с добра заплата.

Друга категория млади хора си мислят: „Как повече да спечеля?“

И насочват целия си вътрешен потенциал към постигането на своята цел. Третата категория не се замислят над нищо, но те също искат всичко веднага и с всеки изминал ден
започват да ги посещават мрачни мисли колко трудно се живее, колко е провървяло на онези с богатите родители. Тези мисли започват да преследват младите съпрузи, появяват се безсъние, скандали в семейството, много от тях се замислят за развод. Така негативните мисли могат да разрушат всичко, ако не бъдат спрени навреме и не се поеме контрол над тях.

Мислете позитивно, насочвайте вътрешната си енергия към добро, към съзидание, рисувайте картината на вашия живот в ярки цветове. Лошото е достатъчно и без нашите фантазии. Затова не пилейте вътрешната си енергия за мрачни мисли. Помнете, че мисълта е материална и мислейки за неприятностите, ние постоянно се намираме в състояние на безпокойство и страх и сами привличаме към себе си лошото. Заменете негативните мисли с позитивни и животът ви ще се промени към добро…

Източник: theoryandpractice.ru

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар