Маски глезят ръцете

Защо е важно да се грижим добре за кожата на ръцете?

ръцете

Кожата на ръцете е тънка и уязвима. Практически е лишен от мастни жлези и често е дехидратирана

За да изглеждат ръцете добре поддържани, само кремът не е достатъчен. Подобно на лицето, кожата на ръцете се нуждае от правилно почистване, използването на серуми и маски, а салонните процедури няма да я повредят. Но, преди да се заемете с нелеката задача да намерите добър козметолог, може да се погрижете за ръцете и у дома.

Измиването на ръцете с хлорирана чешмяна вода разгражда и без това тънкия мастен филм. Детергентите, които променят рН-то на кожата, също ѝ влияят агресивно. Ето защо, избирайки между твърд и течен сапун, дайте предпочитание на последния – той има по-малко алкали. Ако съставът на сапуна включва алое, масла, билки, тогава за кожата на ръцете това ще бъде само от полза. И не забравяйте да използвате приятно топла вода за измиване. Горещата обезмаслява кожата, което означава, че я изсушава още повече, а студената вода я прави груба.

Ръцете имат нужда от редовна грижа не по-малко от лицето

Не забравяйте, че те също са изложени на слънчевото въздействие и не излизайте от дома, без да сте ги намазали със слънцезащитен лосион.

Добавете към грижите маски, които допълнително да хидратират и подхранват, да изравнят тена. Правете ги поне 2 пъти в седмицата. Достатъчно е да ги държите на ръцете и само 10-15 минути. След това измийте с топла вода и намажете с крем.

Отлично смекчава и изглажда кожата на ръцете смес от 2 с.л. настъргана тиквичка, по 2 ч.л. сметана и счукани овесени ядки. Втрийте с масажиране, нанесете втори слой и сложете памучни ръкавици.

Много добре изравнява тена смес от 1 малък настърган морков, 1 с.л. сметана и 1 ч.л. зехтин. Дръжте маската колкото можете по-дълго за по-качествен ефект. Измийте само с топла вода и попийте с мека салфетка, за да отнемете останалата мазнина.

Ефирните масла са полезни и за ръцете

Към каквото и да е растително масло сложете по 2 капки ефирно от лавандула, евкалипт, мента и мащерка. Намажете ръцете, сложете ръкавици. После измийте с топла вода и нанесете подхранващ крем.

Източник: skin.ru

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар