Зимата е най-подходящия сезон за борба със стриите

Стрийте са сред най-сериозните врагове на кожата

Стриите обикновено се появяват вследствие на хормонална промяна (бременност, пубертет), резки скокове в теглото, недостатъчно хидратиране кожа

Стриите стават факт, защото кожата не може да смогне да произвежда колаген и еластин, за да компенсира разтягането. В резултат на това съединителната тъкан се разкъсва. Пресните стрии са лилаво-розови на цвят, но с течение на времето стават белезникави.

Какво да правите срещу стриите? Как да ги премахнете?

Първата фаза е премахването на мъртвите клетки. Подходящи процедури са микродермабразио или лек химически пилинг. Като се отстраняват постоянно мъртвите клетки, слоят под тях, където се намират стрийте, се измества към повърхността. Това може да стане и с маска от ситна морска сол, счукани бадеми и растителна мазнина. Втрива се с по-силно натискане. Измива се след 10-15 минути.

Срещу стрии има изпитани домашни рецепти

За да е еластична, кожата се нуждае от мазнина. След екфолиране и душ я подсушете. С кръгообразни движения нанесете масло върху засегнатите участъците или върху тези, които смятате, че са застрашени от стрии. Масажирайте, докато мазнината попие. Към маслото може да добавите ампули с витамините А и Е за подсилване на ефекта.

Подходяща грижа са и вакумните масажи, например меденият. Съчетайте го с маски с мумио, което се добива от специална утайка между скалите и е богато на витамини и минерали. Може да си приготвите крем с мумио у дома. Смесете 2-3 стрити хапчета с хидратиращ антицелулитен крем и след душ си правете маска.

Процедурите се повтарят всеки ден, а ефектът се забелязва след около месец.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар