С тези упражнения ще свалите у дома мазнините около ханша

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Движите се по-малко през този студен сезон, а и заради наложените ограничения

Женската природа е така програмирана, че веднага започва да трупа излишни мазнини около ханша. Свалянето им не е лесна работа, изисква постоянство и комплексен подход. Трябва да натоварите както седалищните мускули, така и всички части на бедрата, за да постигнете желания ефект.

1. Легнете по корем, изправете се на лакти и на пръстите на краката. Повдигнете таза максимално високо,
трябва да усетите разтягане по задната страна на краката. След това се отпуснете до права линия на корпуса и бедрата, като едновременно сгънете левия крак в коляното и го допрете от външната страна на ръката. Бавно се върнете обратно и изпълнете същото с десния крак. Това е едно повторение, направете 10-15.

2. Застанете на колене и се отпуснете напред на опънати ръце. Дланите трябва да са точно под раменете. Стегнете гърба и приберете корема. Сгънете левия крак напред и докоснете коляното му с десния лакът. След това изпънете крака и ръката в една линия е корпуса. Повторете 15-20 пъти първо с единия крак, а след това и с другия.

3. Легнете странично и се изправете на ходилото и вътрешния лакът

Стегнете цялото тяло, трябва да е в една линия. Задръжте така и бавно повдигнете външния крак нагоре с пръсти напред. Върнете го обратно и повторете същото с другия крак.
Изпълнете по 20-25 пъти във всяка посока.

4. От същото изходно положение поставете външната ръка на тила. Сгънете едноименния крак, като движението е отгоре, а не отпред. Стремежът ви е да докоснете коляното с лакътя, без да отпускате ханша към пода. Повторете по 15-20 пъти с всеки крак.

5. Седнете на пода със сгънати в коленете крака и разтворени на ширината на раменете. Отпуснете леко гърба назад и се подпрете на опънати ръце. От това
положение повдигнете таза нагоре, докато бедрата и корпусът застанат в една линия. Стегнете седалищните мускули за 2-3 секунди и бавно се отпуснете обратно. Изпълнете упражнението 20-25 пъти.

6. Легнете по корем, протегнете ръце напред с длани една към друга. Краката разтворете на ширината на раменете. От това положение повдигнете едновременно гърдите и краката, като стягате седалищните мускули. Бавно се отпуснете обратно на пода. Повторете 15-20 пъти.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар