Наистина ли привлекателните хора са по-успешни и как да бъдем като тях

Привлекателен не винаги означава красив. Често това е просто човек с подходящо излъчване

Американският автор и психолог Катрин Капота пише: „Представителността е велико нещо! Например, преди да влезете в стаята, направете пауза. Влезте бавно и красиво, след това поздравете всички, представете се. Бъдете господар на положението — всичко е във вашите ръце”.

Как да бъдете привлекателни и да печелите вниманието на околните?

Внимавайте с гардероба си

Особено е важно не особено привлекателният човек да носи безупречно скроени и качествени дрехи. Купете си няколко делови костюма от маркови магазини — нека са по-скъпи, но затова пък да ви стоят безупречно. И не забравяйте поговорката: скъперникът плаща два пъти!
Голямо значение, безусловно, има цветът на вашия гардероб. Със сигурност няма да сгрешите, ако предпочетете едноцветните дрехи. Имиджмейкърите смятат, че тъмносиният цвят, както и съчетанието на синьо и червено отиват практически на всекиго.

Измислете си собствен „търговски знак” — аксесоар или предмет в облеклото, и го носете постоянно. Помните ли неизменните брошки в костюмите на бившия държавен секретар на САЩ Мадлен Олбрайт?

И още един съвет: не се обличайте предизвикателно в службата, иначе бързо ще изгубите симпатиите на колегите. При това не трябва да забравяте, че дори прекрасно подбраният костюм няма да остави приятно впечатление, ако е захабен и измачкан. Практически във всеки офис може да се срещне човек в такъв костюм от известен дизайнер, смачкана копринена блуза или скъпа риза с липсващи копчета – това наистина дразни!

По отношение на косите най-доброто решение е средната дължина и приятната прическа.

Забравете за вредните навици. Не пушете!

Ако опасността от възникване на рак за вас не е достатъчно основание да се откажете от цигарите, помнете, че повечето хора се отнасят отрицателно към пушенето. Освен това от никотина пожълтяват зъбите и се получава доста неприятен дъх.

Вие сте наднормено тегло?

Разбира се, най-добре ще е да поотслабнете, но винаги е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Затова помнете: не носете впити дрехи и не изпадайте в крайности. В разноцветен тоалет ще изглеждате още по-пълни, затова избирайте едноцветни дрехи в тонове, които ви отиват.

Смущава ви възрастта?

Ако спите по-малко от 7 часа на ден, от умора ще изглеждате още по-възрастни. Ходете уверено, бързо – това подчертава вашата младост и енергичност. Не се суетете. Една известна писателка е казала: „След 40 осанката е главното”.

Възрастта често се познава по очите и цвета на косата. Посъветвайте се с грамотен стилист по повод боята за коса и ако е необходимо, за очилата.

Имате непривлекателно лице?

Не бива да избирате грим в ярки цветове. Освен това акцентирайте в образа си не на лицето, а на това, което смятате за свой плюс. Може би имате красиви коси или ръце? Подчертайте ги! Винаги безупречната прическа, красивите аксесоари, чанта или обувки великолепно отвличат погледа на околните.

Ако обмисляте пластична операция, намерете добър лекар. Обиколете няколко клиники, посъветвайте се с приятели и едва след това направете избор в полза на даден специалист.

Не забравяйте за мотивацията!

Ще трябва да положите много сили, преди да се превърнете от непривлекателен чужд човек в очарователен и мил колега в службата. Може би в определен момент ще бъдете обезкуражени и ще ви се прииска да останете такива, каквито сте си. За да не се случи това, трябва да помните главното – крайната цел. Ще започнат по-често да ви хвалят, ще се издигне авторитетът ви, може би ще печелите повече. Разбира се, ще е трудно да следвате неотклонно набелязания план, но повярвайте, крайният резултат си струва!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар