Гаджета или просто приятели?

Дали сте гаджета или просто приятели – няма кой знае какво значение. Важното е да се разбирате

”Мъж и жена не могат да бъдат просто приятели – твърдят някои с претенции за познавачи на човешките отношения. – Даже така да започнат, после стават гаджета. Или пък само единият си мисли, че са приятели, а другият таи романтични чувства.”

Изобщо не е важно кой какво казва точно по този въпрос

Искреното приятелство между момиче и момче в тийнейджърските години не е изключение. Двамата прекарвате дълго време заедно, движите се в една компания; вълнувате се от едни и същи неща, обожавате да разговаряте, помагате си. Има ли логика това да не е възможно само защото сте от различен пол? Няма. Даже сте си по-ценни, понеже си давате съвети. Кой компетентно да ти каже как да се държиш с онова момче, което харесваш, ако не най-добрият ти приятел.

Просто приятелство е особено невъзможно на вашата възраст, понеже мислите само за секс

’’Само” е типично за тях преувеличение, но да, всеки тийн иска гадже. Иска обаче и приятел или приятелка, така че се страхува дали промяната в отношенията към любовни няма да завърши зле. И в крайна сметка да остане и без гадже, и при мъжете и жените по принцип е филисофски въпрос, а как могат да завършат между теб и него или нея ти е като гадание за бъдещето. Ти мисли за собствените си чувства тук и сега. Гледай внимателно и неговото/нейното поведение.

Най-ясният признак, че не сте просто приятели е ревността

Щом се дразниш, че той или тя ти говори за потенциално гадже, значи може би имаш романтични чувства, които съзнателно или подсъзнателно потискаш.

Щом личи, че на него или нея не ѝ е приятно, когато говориш за потенциално гадже, може би вижда себе си в подобна роля. Иначе всеки би трябвало да се радва, че най-добрият му приятел е влюбен.

Като забележиш знаци у себе си или у него, не бързай с изводите, помисли още. Дали пък не се страхуваш, че като има гадже, ще прекарва по-малко време с теб. Това е егоизъм, не е любов. Не е хубаво да го проявява никой от вас, защото рано или късно ще развали приятелството ви.

Ако си дадеш сметка, че ти или той се надявате да станете гаджета, възможните сценарии са много и за тях се изисква внимателно обмисляне.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар