Доброто настроение ни помага да отслабнем

Нови изследвания доказват, че с помощта на шафран и други трикове ще се вталите без да гладувате!

Моля, усмихнете се! Да, усмихнете се на целия свят, защото това се отразява добре на фигурата ви. Американски учени доказаха, че доброто настроение стопява килограмите. Това се дължи на факта, че „радостната душа“ изразходва повече енергия от тъжната. Ние ще ви представим най-важните подбудители на добро настроение и помощници на отслаб­ването, сред които е и шафранът. Направо ще се изумите:

КАКАОТО СТИМУЛИРА ОТДЕЛЯНЕТО НА ХОРМОНИ

Хормоните управляват нашето душевно състояние, а серотонинът е точно хормонът на щастието. Какаото съдържа триптофан, аминокиселина, от която организмът нисинтезира серотонин. Когато пием топъл шоколад или похапваме шоколад с високо съдържание на какао, доставяме не само наслада на нашата душа – веществото „заповядва“ на мозъка ни да отдели по-голямо количество хормони на щастието. Прибавете спокойно и една лъжичка сметана към напитката си – съдържащите се в нея белтъчини допълнително ще стимулират изгарянето на мазнините.

ОРЕХИТЕ – ВКУСНИ СРЕДСТВА ЗА ОТСЛАБВАНЕ

Орехите съдържат много мазнини, които лесно се саморазграждат. Едновременно поддържат и психическата ни форма. Това се дължи на високото съдържание на жизненоважната аминокиселина триптофан, намираща се във  всички видове ядки.

БАНАНИТЕ ЗАСИЩАТ И НИ ПРАВЯТ НАПЪЛНО ДОВОЛНИ

Който е гладен, много често е в лошо настроение, а които влачи мъката със себе си, лесно посяга към успокояващите слад­киши. Хапвайте всеки ден по един банан и настроението ви ще се запази слънчево. Жълтият плод веднага снабдява тялото с енергия, а с помощта на съдържащите се в него хормонални вещества събужда и доброто настроение.

ШАФРАНЪТв помощ на диетите

Изследвания сочат, че между нашето настроение и теглото ни съществува директна и тясна връзка. Който е в добро настроение, яде и посяга към сладкото много по-рядко, не му се случва често да има пристъпи на вълчи глад и по-лесно издържа на диети. Френски експерти установиха, че веществото шафранал, съ­държащо се в шафрана, действа позитивно на нашето душевно със­тояние, подпомага доброто храно­смилане и така става един много ефикасен помощник при топенето на излишни кило­грами. Може да приемате шафранал под

формата на хранителна добавка или като добавите шафран към ястия та, които готвите.

ЦИТРУСИТЕ ПОВИШАВАТ РАДОСТТА ОТ ЖИВОТА

Любителите на сладкото се нуждаят от захар, както рибите от вода. Без всеки­дневната порция гръмоте­вични облаци помрачават тяхното настроение. То може отново да се оправи чрез консумацията на киви и ананас. Тези плодове съ­държат минерали, витами­ни, както и серотонин!

ЗЕЛЕНИЯТ ЦВЯТ ПОДДЪРЖА ДОБРОТО ЗДРАВЕ

Английски учени от университета в град Есекс потвърдиха теорията за силата на цветовете. Наситената със зелен цвят околна среда възстановява тъжните или психически натоварените хора. Горите, поляните и парковете ги карат да се чувст­ват щастливи. Чрез очите се направляват специални импулси към мозъка и така се повишава про­изводството на хормона на щас­тието. Прости стиму­лиращи трикове за дома са зелени чинии, мебели или стайни растения.

ПОДПРАВКИТЕ: АРОМАТИ, КОИТО ВЪЗБУЖДАТ СЕТИВАТА НИ

Когато помиришем канела, ка­рамфил или анасон, по правило се сещаме за нещо хубаво: изпечени курабийки, детски смях, собственото ни детство, подаръци… Чрез позитив­ните мисли мозъкът „заповядва“ на хормоните“ – носители на радостта, да се разпространят из цялото ни тяло. Едновременно с това се отключва повишена консумация на енергия. Същото действие има и шафранът, използван като подправка в храната.

ХА-ХА – СМЕХЪТ ИЗРАЗХОДВА МНОГО КАЛОРИИ

Гледайте бесели комедии или развлекателни шоу-програми. Споделете със съседите си най-новите вицове. Когато се смеете, като по команда се отделя още повече серотонин. Така се повишава консумацията на енергия, обмяната на веществата се ускорява и тялото изразходва с 20% повече калории. Изводът – смейте се повече!

сп. „Журнал за жената“

 

Смях: Упражнения за стягане и отслабване с неизмерим ефект…

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар