Телохранител в дамската ти чанта

Ето как да превърнеш нещата, които носиш със себе си, в инструменти за сигурност и самозащита

Лак за коса

В случай че вдъхновена от Лисбет Саландер от „Момичето, което си играеше с огъня“, вече си се сдобила със спрей за самозащита, можеш да не четеш нататък. Ако не си, можеш да си купиш такъв (струват между 3.50 и 6 лв. на shop.oragie.com и са напълно законни) или да прибегнеш до спрей, който вече имаш в чантата си – лак за коса, дезодорант или пък репелент за насекоми. И трите са също толкова ефективни, пръскани срещу лицето на евентуален нападател или пък агресивно животно.

Мобилният ти телефон

Сред многобройните му приложения може да се възползваш и от това да снимаш всякакви нередности, с които се сблъскваш през деня, за да можеш по-късно да подадеш сигнали за нарушенията с приложен снимков материал.

Монети

Заключена си някъде или бързо трябва да влезеш на място, за което нямаш ключове? Използвай рестото си вместо шперц ключ. Монетите от 1 лв. и 50 cm. са подходящи за широки ключалки от стария тип, докато дребните – за останалите. Стотинките са подходящи и за инструмент за развинтване на болтове и винтове.

Червило

Класическата филмова сцена с писането с червило по огледало или стъкло тук влиза в действие. Може да ползваш червилото като писалка във всички случаи, в които няма как по друг начин да сигнализираш, че си в опасност или заклещена някъде. Също и в случаи, когато трябва да предадеш тайна бележка, а не разполагаш с друг инструмент за писане.

Чантата

Не я подценявай като самостоятелно оръжие, особено когато е от твърд материал или е достатъчно тежка, за да замахнеш с нея в посока на нападател или джебчия. Ако не дай си боже, попаднеш на място с престрелка, можеш да я използваш като щит срещу куршумите.

Тампони/дамски превръзки

Няма нищо по-подходящо от тях за спиране на кръвотечение или полагане върху рана, защото тампоните и дамските превръзки имат висока абсорбираща способност. Освен това са стерилни.

Те могат да ти послужат и за разпалване на огън, ако не разполагаш с по-подходящи за целта неща като хартия или суха трева.

Ключове

Универсалното защитно средство, като започнеш от това да ги наредиш като боксове между пръстите си, когато ти се налага да минеш по неоживена и неосветена улица и стигнеш до това да ги използваш като остър предмет, с който да счупиш стъкло. Ако например не можеш да отвориш вратата на колата или на превозно средство, в което си приклещена по една или друга причина, увий около ръката си по-плътен плат, след което с помощта на ключовете удари силно прозореца в някое от краищата му, където стъклото е по-тънко.

iPod/MP3 плейър

Винаги можеш да използваш плейъра си или iPod-a си като източник на светлина, стига и двете да имат дисплей. Същото впрочем важи и за телефона ти.

 

 

Колко нормална е дамската ти чанта?

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар