Работещо момиче

38% от жените страдат от чувство за вина, че не се справят достатъчно добре в работата си, показват изследванията. Причината: прекалено високите очаквания на дамите към самите себе си.

Как да се справиш с непосилна задача

Колкото и да си добра в работата си, много е важно да преценяваш кога имаш силите да се справиш с всичко в определения срок. За да не ти идва в повече напрежението, под което работиш, най-добре разделяй големите задачи на по-малки и ги отмятай една по една.

Ако наистина си затрупана до ушите и ти трябва концентра­ция, помоли колегите 3а разбиране – нека да свършат някои от по-леките ти задължения, като им обещаеш, че ще им върнеш услугата, когато те имат нужда.

За да приключиш успешно задачата си, избери онзи момент от деня, когато си в най-добра форма. При някои хора това са сутрините, когато са отпочинали и свежи, при други може да е късният следобед, защото тогава е по-спокойно и т.н. Може да използваш и обедната почивка на колегите, 3а да работиш на спокойствие. Но не пропускай и собствената си обедна почивка, Защото човек има нужда да разпусне.

За ползата от сърфирането

Едно ново австралийско проучване установило, че сърфирането в интернет помага за по-продуктивна работа. Хората, които от време на време сърфират на работа, били с 9% по-продуктивни от колегите си, които не го правят. Според авторите на изследването това се дължи на факта, че концентрацията се възстановява по-бързо благодарение на паузите в работата. Нещо повече, колкото по-приятно е било това разсейване, толкова по-ефективна ще бъдеш впоследствие. Това с мярка, не непрекъснато!

Започни успешно

Ако сега завършваш университет и ти предстои тепърва да търсиш работа, имай предвид тези няколко насоки как по лесно да постигнеш успех.

Помисли добре в кой сектор искаш да се реализираш и се насочи директно към фирмата, която ти е направила добро впе­чатление. Предложи да работиш известно време пробно, за да по­кажеш, че наистина държиш на тази фирма, а и така ще имаш възможност да се докажеш. Още докато учиш, се постарай да създадеш мрежа от контакти в твоята сфера, които със сигурност ще са ти от полза. Посещавай големите трудови борси, както и специализира­ните кариерни изложения по браншове. Там ще събереш полезна информация и ще се ориентираш как стоят нещата в твоя сектор в момента.

  •  Cosmopolitan

 

 

6 железни правила за новоназначената

 

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар