Въздържането от секс разпалва страстта?!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Задължително ли е да се любим поне 3 пъти седмично?

Знае се, че сексът повишава нивото на ендорфините, топи мазнините, вдига самоценката ни, подобрява настроението ни. Темата (а ин­тимните отношения е вечно актуална. Огро­мният поток от информация, който ни зали­ва, създава у нас впечатлението, че да правим качествен секс всеки ден с добър партньор е нормално и едва ли не задължително. Че трябва винаги да сме готови да се любим, постоянно да го искаме и да сме идеалните партньори. И ако не е така, значи нещо не ни е наред. Това един от многобройните митове, които се разпространяват в обществото ни и се опитват да поставят в рамка живота ни. Нима не е естествено да ви вълнуват и други неща, точно толкова, колкото и качест­веният секс? Норма да това колко пети да се любим седмично не съществува. Всичко Зависи от нашите потребности, ангажира­ност, настроение, взаимност. И фактът, че не се вписваме в общите представи 3а сексуални отношения, не бива да ни травмира и потиска.

Всички имаме потребност от ласки и обич. Но да ни тормози мисълта, че трябва на всяка цена да се любим всекидневно или поне 3 пъти седмично е нелепо. Да хапвате всеки ден любимия си деликатес със сигурност ще ви омръзне u ще ви се прииска нещо по-просто, като кисели краставички например.

Жената трябва да може да отказва

Във всяка религия и дребна теория за любовта и секса предвиждат периоди на въздържание, като не става дума само за християнските пост, в една от древните арабски любовни техни­ки е описана десетдневка на любовта. В нея се посочва точно какъв да е сексуалният живот на двойката в продължение на десет дни. В първия ден например жената трябва да е кротка като сърна и мъжът да я обладае като ловец. Петият ден тя трябва да е страстна като тигрица, през седмия ден двамата трябва да са нежни като невинни момче и момиче. След това цикълът се повтаря.

Смисълът на това поведение е партньорите да не си омръзват, винаги да се желаят и сексът им да е удовлетворяващ. Неслучайно в два от тези десет дни жената трябва да отказва секс на мъжа си, за да разпалва страстта му и да го накара да копнее за близост. Е, не е ли мъдро измислено?

По какво си приличат въздържането от секс и от месо

Според диетологията постът е полезен, защото пречиства и ле­кува тялото ни. По същия начин въздържането от секс за известно време освежава интимния живот на двойката. След него привлича­нето между двамата с поне три пъти по-силно, твърдят специа­листи.

Периодите на въздържание са време да се поспрем, да преосмислим случващото се. Да се разберем дали сме на прав пет или някъде грешим.

Да превърнем сексуалната енергия в творческа

Невероятно е, но има и жени, които предпочитат да живеят без секс. Те дори твърдят, че животът без него е прекрасен. Защото не се тормозят от отсъствието на оргазми и липса на потентност. Настроението и самооценката им не зависят от наличието или качеството на сексуалната енергия в творческа ги дарява С невероятни резултата и успехи в различни области.

Всичко това не означава, че трябва да се лишим от интимния си живот в името на творческите успехи. Иначе ще затрием човеш­кия род или всички ще сме в перманентна депресия.

  • Изхвърли от главата си мисли като: аз не правя секс, значи съм ощетена, сигурно съм по-грозна от другите, нещо с мен не е както трябва…
  • Погледни на отсъствието на секс (по една или друга причина) като на възможност да се занимаваш с нещо друго, съветва в последния си брой сп. „Всичко за жената”.

СЕКСУАЛ­НОСТТА НИ СЕ ОПРЕДЕЛЯ ОТ УЛТРАВИОЛЕТОВИТЕ ЛЬЧИ, КОИТО СТИМУЛИРАТ ПРОИЗВОДСТВО­ТО НА ХОРМОНА ОКСИТОЦИН, КАКТО И НА МЬЖКИ ПОЛОВИ ХОРМОНИ, ТВЪРДЯТ СЕКСОЛО­ЗИ. ЗАТОВА СПЕЦИАЛИСТИТЕ НИ УБЕЖДАВАТ, ЧЕ Е ПО-ДОБРЕ ДА ПРАВИМ СЕКС ПРЕЗ ДЕНЯ, КОГАТО ЛИБИДОТО Е ПО-СИЛНО, ОТКОЛ­КОТО НОЩЕМ.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар