Как да възстановим вагиналния си комфорт и какво го нарушава – полезни съвети за всички жени!

промоции

Когато вагиналната лигавица не е във форма, усещанията са повече от неприятни…

Вагинален дискомфорт

Защо влажността на вагината намалява:


Многобройни са условията, които обуславят появата на вагиналната сухота – прием на слабо дозирани с естрогени контрацептиви, хормонален спад след бременност или с наближаването на менопаузата, прием на антидепресанти или антихистаминови лекарства, продължителен период без секс, тютюнопушене… Излишно е да развивате чувство за вина или да решавате, че вече не изпитвате сексуални желания – проблемът е чисто локален. Недостигът на естрогени води до изтъняване на лигавицата и до промяна на pH. Тези два фактора влияят на влажността на вагината.

Невинаги са виновни гъбичките

Вярно е, че микозите предизвикват раздразнение и възпаление на вагиналната лигавица, но невинаги проблемите са свързани с гъбички. Самолечението с лекарства против микоза може да навреди, тъй като те изсушават лигавицата. Най-добре е да отидете на преглед при гинеколога, който ще ви назначи подходящо лечение.

Пробвайте различни лубриканти

Те могат да бъдат с кратко или продължително действие парфюмирани или не, по-течни или по-плътни, в големи туби или в малки еднократни дози. Не се отказвайте от употребата им само защото не сте били доволни още от първия път. Опитайте друг вид.

Малки, полезни навици

Както нанасяме крем на лицето сутрин, така можем да използваме различни средства и за всекидневния интимен тоалет. При сухота използвайте колд крем или лубрикант с хиалуронова киселина, който има продължително действие. От същия продукт можете да използвате малко количество преди сексуален акт.

Сексът ощастливява

Когато тялото функционира добре, мозъкът ни кара да се чувстваме доволни. По време на секс мислете повече за собственото си удо­волствие, така ще подсилите и желанието у партньора. Сексът заглушава хроничните болки, изпитаната наслада поражда наново желание и щастливият кръг се затваря. За да е пълно щастието, грижете се за тялото си до най-интимните му кътчета.

НОНИ КОМПЛЕКС ЗА ЖЕНИ

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар