Научно обяснение – защо ни вълнува секс с непознати?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Хората от далечни страни имат по-подходящи гени

„Има нещо в непознатите,“ особено от страни, в които никога не сме били, и е доста секси и загадъчно…

Те са абсолютно различни от нас и искаме да знаем дали са различни по правилния начин. Те имат различни житейски преживявания, имат история и искат да чуят нашите истории.

Представяме си най-добрите възможни сценарии, които вероятно са далеч от реалността, но се вълнуваме от тях само заради нашите „приказки“ в нашите глави.

Освен това непознатите са един вид мутация – начин за оцеляване и възпроизвеждане по целия свят.
Когато сексуалните партньорства се формират с други общества, има вероятност непознатият да даде на детето желаните гени, които все още не са достигнали до това общество, твърдят еволюционните психолози.

Те предполагат, че повишената привлекателност е свързана с по-голямата генетична способност на хората извън нашата националност и раса.

Известно е, че по-големите генетични варианти се свързват с намалена честота на някои заболявания – муковисцидоза, болест на Тей-Сакс и хемофилия, като всичко това може да възникне, когато индивидът наследи две копия на съответния дефектен ген.

Непознатият с желаните гени, които все още не са достигнали до обществото, където жената може да бъде – от друга раса, от друга държава или от другия край на света … – важно е да ги „смесим добре“ и да се родят здрави деца, казва науката.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар