Здравословен хранителен режим с усмивка!

Диетата на усмивката всъщност не е точно диета, а по-скоро здравословен хранителен режим. Няма да ви помогне да се разделите бързо и завинаги с 10 и повече килограма (които, както знаем, после се връщат още по-бързо и дори с някой плюс в допълнение).

Диета с усмивка

Диета с усмивка

Идеята на този режим е тялото постепенно да привикне към едно по-разумно хранене с полезни продукти, комбинирани правилно. Ефектът е бавен, но за сметка на това траен. И не е нещо кой знае колко сложно, тоест няма да пречи на ежедневието и придобитите навици.

Става дума за здра­вословен баланс между сезонни плодове и зеленчуци, постни про­теинови продукти (тлъстото месо е забранено), пълнозърнести храни и чай. Условието е да не се пропуска хранене, тъй като при следващото тялото ще опита да се презапаси. И винаги се започва с богата закуска.


Основна грешка

Една от най-честите грешки на хората, които са на диета, е прескачането на хранене, обяснява д-р Месете. В диетата на усмивката са предвидени пет хранения дневно: три основни (закуска, обяд и вечеря) и две междинни (здравословни закуски – около 10 часа и следобед). Колкото по-гладен е човек, толкова по-сигурно е, че няма да постигне добър и траен резултат. Това буквално блокира организма и ефектът е точно обратен. Отразява се и на настроението – подложеният на диета става нервен, раздразнителен, дори агресивен.

Правилната стратегия

Най-подходящо е денят да започне с обилна закуска, в която да присъства сезонен плод, пълнозърнест продукт и кисело мляко.

Преди това обаче задължително се изпива чаша билков чай по избор. Добри варианти са отварите от розмарин (има тонизиращо и пречист­ващо действие) и мента (подпомага храносмилането и ободрява). По принцип билкови чайове се пият поне 2 пъти дневно, задължително неподсладени. В останалите две основни хранения сезонните зеленчуци заемат 2/3 от порцията.

Ален Месеге съветва да се дава предимство на тези, които имат детоксикиращ и диуретичен ефект, за да се помогне на организма да изхвърли задържаните течности. Такива са праз, броколи, лук, моркови, целина, ряпа, гъби. Останалата 1/3 е за протеини (без значение дали са с животински или растителен произход).

Здравословните междинни закуски са или сезонни зеленчуци, или пресни плодове, също съобразени с естествения им период на зреене. За хапване преди обяд перфектни са ябълките, гроздето и сините сливи, тъй като подобряват работата на стомашно-чревния тракт, доставят фибри, минерали и витамини, пише Журнал за жената.

И нещо много важно – храната трябва да е приготвена с въображение, тъй като според д-р Месеге, скучната чиния не намалява апетита, а точно обратното – не успява да нахрани погледа и оттам – и стомаха.

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар