Кои са полезните храни, които трябва да хапваме през септември и октомври

Всеки месец менюто ви трябва да включва определени полезни храни според сезона. Тук са полезните храни за септември и октомври.

Смокини и гъби

Смокини и гъби

СЕПТЕМВРИ

Смокини и гъби

Според едно от последните американски изследвания смокините съдържат фибри и вещества, които не само действат засищащо и помагат при констипация, но и благоприятстват и контролират теглото дълготрайно. Сладкият им вкус пък успява да надхитри желанието за захар и така още повече работи за запазване на силуета. Септември е и месец на гъбите. Те съдържат само 20 калории за 100 г и освен това придават неповторим вкус на всяко ястие. Една хитрост – с гъби бихте могли да замените или намалите съдържанието на сол, тъй като те овкусяват чудесно храната. Техните полизахариди пък стимулират имунната система – нещо, от което всеки има нужда в началото на есенния сезон.

Грозде и орехи

Грозде и орехи

ОКТОМВРИ

Грозде и орехи


В продължение на векове, гроздето се е използвало за ампелотерапия (гроздолечение) с цел разхубавяване. Истината е, че гроздето съдържа вещества, които обновяват кожата, придават блясък и подобряват видимо тена и еластичността. Киселините, които съдържа, пречат на задържането на вода в организма. Калифорнийски учени доказаха категорично, че изяждането само на 4-5 ореха дневно понижава лошия холестерол, защитава сърцето и артериите. При орехите, както и при всички други ядки, важи правилото да не се консумират сурови, тъй като съдържат гъбички. Неотдавна бе опровергано правилото ядките да се ядат сурови, сега се счита, че са полезни единствено запечени без сол или накиснати във вода – като продължителността се определя от вида.

 

 

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар