Не хранете котката и кучето си със сурово месо! Ето защо!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Всеки стопанин иска най-доброто за домашния си любимец, което по днешните стандарти означава, че менюто му трябва да е съставено от разнообразни задушени зеленчуци и топлинно обработено месо или подходящи за възрастта зоохрани. Това е тайната за пo-лъскава козина, по-здрави зъби и повече енергия.

Храненето на кучето

Храненето на кучето

Може да ви изглежда, че суровата, необработена храна е естествена за месоядните животни, пък били те и домашни. Всъщност обаче днешните четириноги любимци си приличат с предците си толкова, колкото съвременните хора с неандерталците. Поне що се отнася до хранителния режим.


Сервирането на продукти със суров животински протеин поставя в опасност не само питомците ви, но и всички членове на семейството от заразяване със салмонела, листериоза и други болести, причинени от микробите, които суровите храни могат да съдържат, предупреждават ветеринарните лекари. Дори за четириногите рискът да се разболеят може да е по-малък, отколкото за вас. Така че не е подходящо и безопасно да напълните купичката на вашия представител от семейство кучета или котки със сурови яйца и месо. Това, от което има нужда домашният ви любимец, е храна за животни, предлагана на съответните зоощандове, разработена от специалисти по ветеринарна медицина, контролирана и балансирана според нуждите на потребителя.

Богатите на фибри и хранителни съставки сурови плодове и зеленчуци са много полезно разнообразие в менюто.

Освен това заздравяват венците и зъбите, стимулират храносмилането, подходящи са и за „разтоварваща диета“, защото са по-нискокалорични в сравнение с обработените продукти.

От плодовете най-подходящи са ябълки, круши и моркови, а от зеленчуците – броколи и зелен фасул. Сервирайте ги почистени и нарязани на парченца с големина според „размерите“ на домашния ви любимец. Избягвайте от плодовете грозде и стафиди, които могат да причинят проблеми с бъбреците, както и чесън и кромид лук, които могат да увредят червените кръвни телца на животинския организъм. Котките обикновено не са особено очаровани от зеленчуците, но пък обичат много котешка трева, която се продава в зоомагазините. Кучетата пък могат да ви изненадат с апетита си към сурови чушки, други – към краставици. Истински грижовният стопанин обаче винаги се съобразява не само с препоръчаната здравословна храна, но и с личния вкус на домашния си любимец, напомнят ветеринарите.

Как кучето показва, че ви обича?

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар