5 заблуди за секса над 40г. Учените доказаха: тогава е най-добър!

Научно е доказано, че жените имат по-добър секс след 40. Сексуалната удовлетвореност се покачва с възрастта, твърди едно дългогодишно изследване. Оргазмът е много по-интензивен. Дори след климактериума радостта от секса продължава да нараства. Време е да се разделим с някои предразсъдъци.

МИТ 1: жените след 40 имат по-малко желание за секс

Наскоро ми се обади приятелка и разказа за но­вия си приятел – сексът бил нещо изключително. Тя ми го обясни с повече подробности. Аз не бих се изрази­ла толкова откровено. Но защо пък не? По-здравословно е радостта от секса да победи срама. Друга приятелка ни спомена между другото, че без мъжа вкъщи би могла лесно да мине, само сексът ще й липсва. Добре се посмяхме тога­ва. Спомнихме си как се събирахме преди 20 години трите, всички току-що омъжени, всички с бебета. Споделяхме колко сме щастливи с мъжете си, младите бащи. Всичките с интересни професии, мили и ни обичат. Само нас. И искат само нас, постоянно. Много ласкателно за нас, обаче доста натоварващо. Ние бяхме уморени от стреса покрай децата, още нестабилни хормонално след раждането. Въпросите нямаха край – да или не на биберона, да си купим ли този килим или не, как ще си изплащаме колата и т.н.  Вече си плащаме спокойно сметките, децата са си стъпили на краката и е домакинството всичко върви като по конец, сега имаме много повече време и желание за наистина добър секс.

МИТ 2: жените след 40 не са вече секси

Това заблуждение е доста разпространено. Много жени отбягват секса от страх, че не са достатъч­но атрактивни. Разбира се, трябва да си признаем, че най-красиви сме били веро­ятно на 18. Гледам една моя снимка отто­гава – аз на плажа, събирам тен и мечтая. Не знам за какво, но надали за секс. А след време – това тяло е родило две деца, пази се от слънцето, прекарало е години в седене пред компютъра. Преживяло е доста ве­чери с обилно количество вино. И вредни влияния от околната среда. И периоди на зверски апетит. И много сълзи. Като солидна употребявана кола, с гаранция не повече от три години.

И какво от това? В анкетите на сексоло­зите мъжете честно признават, че не могат вечно да бъдат учители в секса. Че ценят опитните и уверени в себе си жени. Не им пречат бръчките, преживяването е важно. Защо да си разваляме настроението със страхове за това, как точно изглеждаме? Ако мъжете ни желаят, няма да питаме защо, това си е тяхна работа. В края на кра­ищата не сме ги карали насила. А дали плъ­тта ни е стегната или не – сексът не е „тест за издръжливост на тапицерията“. Докато съпрузите ни не компенсират остаряването с някоя млада любовница, за мен и моите приятелки въпросът със секса е наред. Ня­маме нужда от опашка от обожатели. Дори не и за самочувствието. Имаме други неща, които ни правят сигурни в себе си.

МИТ 3: жените след 40 са по-лесни за задоволяване

От къде на къде? Научно е доказано, че след 30 сексуалните възможности на мъжа започват да отслабват, а тези на жените достигат много високо ниво и остават там за дълго време. Ако намалеят след време, то е поради неговата не особено активна сексуалност. Бих казала дори, че сме стана­ли по-придирчиви след 40. Една приятелка казваше, че е като с храната. Ако не е добра, не яде. Та и със секса е така – или добър, или без него. По-добре да се наспим, вместо да изтърпим още една нощ на без­помощно опипване. В края на краищата мъжът или може, или не може. Естествено, радваме се, ако ни обича, ако е мил. И ние имаме романтични чувства. Само че вече имаме по-малко илюзии.

МИТ 4: жените след 40 не могат да си намерят партньор

Естествено, младите мъже ходят с млади жени. По-възрастните мъже също ходят с млади жени. Но без паника – и обратното е вярно. Не трябва да си звезда, за да накараш атрак­тивни мъже да те харесват. След като знаем какво може да ни даде един мъж и какво – ние на него, кръ­гът от кандидати се разширява многократно. Мъжът в прегръдката ми сега не е врагът, който всеки момент ще изчезне, защото не иска да прави семейство. Нито е потенциалният баща на децата ми. Мъжът не е вече центърът на света. Щастието ми не зависи от него. Не може бог знае колко да ме разочарова. Статусът му не е важен, защото аз имам такъв. Мама може и да не го харе­са, но какво от това? Не ме тормозят въпросите дали е подходящ, дали ще ми предложи сигурност и закрила. Критериите са се променили – дали ухае добре, доставя ли ми удоволствие, приятно ли ми е с него. Разбира се, че кандидатите са намалели. Но и един е достатъчен.

МИТ 5: жените след 40 искат по-скоро да се гушкат

Глупости. Не е лошо да се гушкаш. Обаче сексът си е секс. Лекарите го препоръчват за здравето също както и спорта. Жени със сексуален живот по-лесно прекарват климактериума и по-рядко страдат от депресии. Против остаряването е просто идеален. Единственото, което жените на възраст трябва да приемат, е, че сексът е различен – по-спокоен. Прекрасно! Сексът свързва, утвърждава, успокоя­ва. Сега има точно значението, което заслужава. Жал­ко, че не го знаехме по-рано. Тогава имахме перфект­ното тяло, но не знаехме какво да правим с него. Сега имаме някои недостатъци, обаче сме по-опитни.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар