Как да победите целулита?

Гел за свежа кожа

Теловете имат доказан дренажен ефект и пома­гат за по-бързото изгаря­не на липидите. Те бързо проникват в кожата и я правят по-нежна. Тъй като антицелулитните гелове нямат хидратиращо действие, затова при суха кожа можете да нанесете върху проблемните зони и мляко за тяло.

Ползата от масажа

Нищо не е така ефикасно за разграждане на маст­ните депа, както маса­жът, който стимулира и кръвообращението. Гимнастиката и масажите помагат на антицелулитния продукт да проникне в кожата и по-лесно да свърши своята работа – да премахне излишната вода и токсини. Подходящи са вертикалните движения от долу нагоре и кръго­вите по посока на часов­никовата стрелка, а после и в обратната посока. Правете ги с лек натиск, като не очаквайте бърз ефект. Целулитът изис­ква продължителност и постоянство.

Ако нямате време и търпение всеки ден да разтривате про­блемните зони, то изберете продукт, който по-скорост­но прониква в кожата. Но поне веднъж в седмицата отделете 10 ми­нути за пълноценен масаж на целулита. Той помага да дренирате кожата в проблемните зони, а в комбинация с антицелулитния гел и крем засилва кръговрата на свободните мастни киселини и така спомагате за тяхното изгаряне.

    • SEPHORA Soft Gel за извайване на фигурата Нежен, топящ се като сладолед върху кожата гел с екстракт от морски водо­расли, който стяга тялото. HydroSenn+ подпомага хидратацията, а обогатената с кофеин формула помага за детоксикацията на кожата. Ефектът е видим след пърбата употреба.
    • WELEDA Birken Celluliteol срещу порто­калова кожа с масло от бреза Натурален продукт, който Видимо подобрява релефа на кожата след едно- месечна употреба. Съдържа масло от бреза стимулиращо кръвообращение­то, розмарин, олио от кайсия, пшеничен зародиш и жожоба. Стяга и оформя кожата атакува целулитните депа.
    • ELANCYL Cellu Slim с екстракт от цекропия Екзотичната амазонска цекропия разгражда най-го- лемите мастни молекули. Кофеинът „работи“ 24 часа в мастната клетка. Сечуанският пипер подсил­ва образуването на нови “ колагенови влакна, които заглаждат портокаловата кожа. Резултатът се виж­да още първата седмица.
    • AVON Solutions Cellu-Defy премахва целулита. Комплексът с карамбо­ла разбива и стопява мазнините, редуцира размера на мастните клетки и намалява дори и най-упори­тия целулит. Ефективната терапия изглажда кожата три пъти по-бързо. Новата формула засилва естествения процес на изгаряне на мазнини.

Спрей зa бързо действие

Той лесно се абсорбира от кожата още със самото напръскване. Подходящ е за тези жени, които все бързат и нямат много време в делничните дни за разкрасителни про­цедури. Спрейовете са препоръчителни и за вечерна употреба, тъй като не омазняват кожата и не лепнат след употреба. Те са богати на есенциални масла, които спират процеса на натрупване на мазнини.

Серумите са с най-добър ефект

Тяхната текстура е лесно усвоима от кожата, а ефектът е средно между крем и гел. Този тип антицелулитен продукт лесно се възприема от кожата – приятно и лекичко я хидратира. Въздействието на серумите е по-мощно и без масаж.

Маслата имат дренажен ефект

Те изискват лек масаж, за да могат да проникнат в кожата. Антицелулитните масла са подходящи за жените, които задържат течности в организма. Тяхната сила е в изсмук­ващия ефект. От друга страна, антицелулитните масла подхранват кожата и я правят нежна на допир. Предпочитани са и зара­ди включените в състава биоелементи и натурални съставки, които жените търсят в момента.

Кога да ползваме антицелулитна козметика?

Специалистите препоръчват два пъти на ден – су­трин и вечер, да се ползват продукти за блокиране на мазнините. Така могат постоянно да се третират мастните депа, което води до по-видим ефект.

Добре е поне два месеца да продължи курсът на отслабване. От случайни ма­сажи и употреба на антицелулитни продукти само от време на вре­ме няма голяма полза.

И още нещо – периодично почиствайте ко­жата на тялото си в дълбочина, защото това помага за по-лесното проникване на продуктите в тъканта.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар