Как да хидратираме кожата си правилно през летните месеци?

В топлото време, освен слънцезащита, кожата ни има нужда и от интензивна хидратация.

Със затоплянето на времето, се обличаме все по-леко, излагайки все по-големи части от тялото си на приятното галене на слънчевите лъчи. Използването на слънцезащитни мазила обаче не е единствената важна стъпка, с която ще предпазим кожата си – този най-голям наш орган, от преждевременното стареене. Хидратацията е другата важна стъпка, ако искаме да запазим кожата млада, еластична и красива.

Коя е първата стъпка?

да хидратираме кожата

Как да хидратираме кожата си?

Прегледайте добре козметичните продукти за тяло, с които разполагате у дома, и задължително добавете такива, които не просто да подхранват кожата на тялото, а и да доставят ценната влага. В топлото време, а и по причина, че е изложена под слънцето за по-дълъг период, кожата има „навика“ бързо да се дехидратира. Това води до сухота, а в по-тежките случаи – до неприятно лющене. Освен неестетично, това може да е и нездравословно, тъй като води до преждевременно стареене на кожата. Именно затова е важно да не се подценява грижата за нея и да се включат разнообразни хидратиращи продукти.

Какво да изберем?

Това е може би въпрос, над който мнозина се замислят. Реално пазарът е богат и има достатъчно голям избор от хидратиращи продукти. Но! Важно е да се съобразите и с типа кожа, отбелязва „Жуpнaл“. Ако например кожата ви е силно чувствителна, то задължително изберете овлажняващ продукт, който да има и успокояващ ефект. А ако е твърде суха, би било добре освен хидратиращ, той да бъде и подхранващ. Имайте предвид, че по правило в топлото време всяка кожа става една идея по-суха от обичайното. Което означава, че хората с мазна кожа са малко по-облагодетелствани от онези със суха.

Когато времето не стига!

Когато избирате хидратиращ продукт, не се ограничавайте единствено с лосиона за тяло. Имайте предвид, че може да доставите влага на кожата и под душа. Така че преценете добре времето си (защото нанасянето на крем или лосион върху цялото тяло и изчакването да засъхне отнема определени минути и понякога е по-продължително) и ако ежедневието ви е по-натоварено, включете в козметичния си „арсенал“ и хидратиращи продукти за под душа. Те спестяват време, а в същото време не само дават влага, но и подхранват кожата.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар