„За бога скъпа не гладувай”

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Иво Чернев разрешава дилемата „слаби или пълни жени харесват мъжете“ и си припомня бурната си и краткотрайна любов с манекенка

Да бъдеш или не… кльощава като скелет на батерии? Ето това е въпросът. Дали да хапнеш поничката с шоколад, след което да се потопиш в морето на дълбоко отчаяние и разкаяние, или да дъвчеш зеленяш, сънувайки въпросната наслада?… Ако Хамлет беше жена, прословутият му монолог щеше да звучи в тоя дух, убеден съм. След което, вместо да се мъчи да предприеме мрачни, кървави действия, щеше да предприеме една здрава диета. И да почне да ходи на фитнес. Сигурно сега се смееш, но нещата стоят точно така. Всяка жена, с която ме е сблъсквал животът по един или друг повод, се смята за дебела и иска да отслабва. Като в това число влиза и една манекенка, която тежеше има-няма торба цимент. На вас някак ви се струва, че всичките ви неволи в живота идват от килограмите и когато ги свалите, ще приключите с ядовете веднъж завинаги. И тъй като ядовете ви основно са свързани с мъже, сега ще ви дам едно – надявам се – много полезно разяснение по въпроса. А именно, слаби или закръглени жени харесваме повече.

Уви, статистиката е неумолима

Според едно проучване, което ми попадна в интернет онзи ден, 80% от мъжете не си падат по пълни жени и само 20% твърдят, че им допадат „рубенсови форми“. Гледайте сега колко интересно се получава. Ако живеехме в епохата на Рубенс, Кейт Мое нямаше да успее да изгради кариера на модел, защото нито един художник не би я наел да позира за негово платно. А ако се върнем още по-назад в Древна Елада и се разровим из руините на Милос, ще открием какво? Точно така, едно от най-прочутите произведения на древногръцкото скулптурно изкуство, което изобразява най-красивата жена на всички времена, нещо като „Мис Вселена, обезсмъртена през 130-90 г. пр.н.е.“ – богинята на любовта и красотата Афродита (лат. Венера). И с просто, непрофесионално око се забелязва, че Ненера Милоска е доста далеч от 90-60-90…

Но да се върнем към съвремието

Моите приятели, сред които проведох некорумпирана блиц анкета, потвърдиха данните от интернет: от петнайсет души само двама категорично заявиха, пардон за откровения израз, че „големият майстор на голям тезгях работи“, другите бяха ЗА слабите жени. Сега обаче не бързайте да тичате за валериани и хапчета за отслабване, моля! Защото се оказва, че вие, жените, и ние, мъжете, разбираме различни неща под „слаба“ и „пълна“. И понеже сега „Карибски пирати“ манията пак е в разгара си, ще дам пример с филма. Кийра Найтли в „Проклятието на черната перла“ за една приятелка „е страхотна!“. Признавам, че на екран, който прибавя 5 килограма, да не забравяме, тя е леко притеснително, но все пак приятно слабичка. Обаче на снимките от червения килим и на папарашките кадри си е чист скелет на батерии. Помня, че имаше една нейна снимка само по препаска на гърдите и дънки, на която изглеждаше като сомалийче без корем, будещо жалост, не и похот, а както знаем, за мъжете последното е ключово. Като се озовеш с такава жена в леглото, имаш чувството, че… че си на излет в планината и си се опнал да се разхождаш по силно камениста местност. Не че гледката не • страхотна и не ти е кеф, кеф ти е, наслаждаваш се и прочие. Но все пак щеше да ти е далеч по-приятно, ако се скиташ по плавна, заоблена местност, вместо да се препъваш по камънаците и да ти се ръбят краката. И за да не останеш с «ратни впечатления, веднага си признавам – аз с Кийра Найтли не съм спал. Но преди известно време имах вземане-даване с една манекенка, та знам. Сега, като се замисля, по-точната фраза би била „имах даване с една манекенка“.

Разбира се, тя беше като изваяна

Тук му е мястото да отбележа, че мъжете наистина на прима виста оценяваме по външността, не че жените оценявате по нещо друго… Та от това как изглежда една жена, зависи дали ще задържим погледа си върху нея, или просто ще го плъзнем върху следващия обект от пейзажа. Е, аз не просто задържах поглед, аз направо заковах поглед като пирон в дюбел върху въпросната красавица, която явно срещаше трудности с паркирането на колата си по един тесен софийски сокак. Веднага се втурнах на помощ и две седмици по-късно тя… ме помоли да купя електронен кантар за банята ми. За да може да се мери всяка сутрин след ставане, на гладно, чисто гола. Заради частта „чисто гола“ го намирах за очарователно. Обаче очарованието не трая дълго. Кажете ми, какво очарователно има в романтична вечеря преди 19 часа (защото това е дедлайнът за ядене) на суши и минерална вода? И какво очарователно има в това, докато правиш секс с любимото си същество, то да ти каже „Извинявай, ще може ли да приключим овреме, защото утре имам важен кастинг и трябва да се наспя?“ Да не говорим, че не можеш да я видиш, когато ти се прииска, защото тя е на фитнес, спа, фризьори, молове, диетолози, козметици (голяма част от които спонсорираш самият ти), както и не може да я осмукваш, не може да я водиш на сладкарница, не може да я галиш по косата, когато се връща от фризьор, не бива да й се сърдиш, че е нервна, защото е на диета, не бива да държиш любимата си луканка в хладилника, защото това е калорично изкушение, не бива да ревнуваш от колегите й, не бива да правиш сцени, защото за мястото ти чакат още сто и т.н. Никой мъж не обича да го правят на маймуна, ако ще жената да е с най-страхотното тяло на света.

Следващото ми гадже не беше манекенка, а беше с абсолютно нормални, един размер по-големи мерки. Спретвахме си забавни вечери, правехме невероятен секс, глезеше ме и когато ме гушнеше и се притиснеше с цяло тяло, усещах, че наистина обича мен. Мен, а не себе си, а аз съм просто поредното средство за ласкаене на самочувствието. Пет пари не давах за 90-60-90.

„Ако живеехме в епохата на Рубенс, Кейт Мое нямаше да успее да изгради кариера на модел, защото нито един художник не би я наел да позира за негово платно.”

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар