Как да прочистите организма си от отрови само за един ден!

Детоксикацията не само връща тонуса на организма, но и му позволява да си почине от трудни за храносмилане продукти.

Прочистване за един ден

Прочистване за един ден

Когато обаче е много продължителна, могат да се появят неприятни ефекти като мускулни спазми, подуване на корема, гадене и повръщане, дехидратация, главоболие, отпадналост. Всички периоди на големи лишения и недостиг на ценни хранителни вещества се отразяват неблагоприятно на организма.

Дори в рамките на един ден можете да постигнете резултат и да откриете колко по-добре ще се чувствате при балансирано хранене и достатъчна хидратация.


Кои храни трябва да избягваме?

Разбира се, най-напред трябва да забравим за прекалено мазните и прекалено сладките храни, включително млечните десерти, тежките сосове и зърнените блокчета. Изключете от менюто си индустриалните продукти. Солта, кафето, черният чай и шоколадът могат да предизвикат подуване. Протеините и мазнините на червените меса са неподходящи за деня на детоксикация. Вземете твърдото решение да консумирате само здравословни продукти.

Кои са подходящите храни?

Вашето дневно меню трябва да съдържа разнообразни хранителни вещества, фибри и течности. Освен течните храни на базата на зеленчуци и плодове (сокове и супи), са ви нужни и твърди елементи – салати, ядки. Осигурете си протеини чрез консумация на соя, боб и леща. Включете и продукти, богати на витамин С, антиоксиданти, олигоелементи и витамини от група В – вещества, които стимулират метаболизма.

Вечерта преди деня за детоксикация

Легнете си по-рано (към 21:30) в спокойна атмосфера. Не гледайте телевизия, не четете бълнуващи или стресиращи четива. Осъзнайте единството тяло-душа, като преминете мислено през всяка част от тялото си и си я представите изпълнена със светлина. Заспете усмихнати.

На другия ден станете в 6.30

Събудете се, вдишайте дълбоко въздух и помислете отново за тялото си, сякаш с мисълта си събуждате всеки негов орган. Запазете спокоен дух.

Ето и програмата, която трябва да следвате

7.00 часа – Не включвайте компютъра, детоксикацията е и цифрова! Изключете вашия супертелефон за 24 часа. Това ще ви спести стреса и ще ви позволи да се насладите на един неочакван комфорт. За да ви е по-лесно, изберете ден в края на седмицата или по време на отпуска.

10.00 – Време е за закуска – плодова супа и много вода. Добър избор е и супата от моркови, която съдържа балансирано количество витамини (А, В, С и Е) и минерали (биологичен калций).

12.00 – Сигурно вече сте много гладни! Сега към супата добавете бяло птиче месо или риба, за да си набавите полезни протеини, както и порция зеленчуци на пара. Продължете да пиете вода.

15.00 – Преди лека закуска от супа, зеленчуков бульон или пресни плодове изпийте чаша вода и направете няколко дихателни упражнения.

17.00 – Сега е моментът да се раздвижите. Бързото ходене е много полезно за кръвообращението.

18.30 – Още малко супа. Можете да я комбинирате със салата, но без добавки като сирене или крутони.

20.00 – Направете няколко упражнения по йога, които ще ви подействат успокояващо.

21.30 – Помислете си колко много основания имате да сте доволни от този ден. Насладете се на лекотата в тялото ви. Ще се почувствате щастливи.

Източник – Здравен журнал

Само една седмица с тази диета и ще смъкнете 5 кг!

5 зелени напитки за прочистване на тялото

Почистете организма си с тези специални напитки!

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар