Защо мъжете винаги го правят!?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Ясно е, че с мъжете сме от различни планети, но понякога наистина ни писва да се държат като марсианци. Тъкмо свикваме с това, че хвърлят навсякъде чорапите си, и те изваждат цял арсенал от странни и дразнещи навици.

Вместо да си блъскаме напразно главите защо го правят, притиснахме един мъж в ъгъла да ни отговори на 14 женски въпроса и да защити събратята си. Оги Христов, благодарим ти и от тяхно име.

 1. ИЗПОЛЗВАТЕ ЛИ ТАЙНО ПРОДУКТИТЕ НИ В БАНЯТА?

Ползваме ги и още как! Веднага си признавам, че редовно крада от един страшен лосион за плаж на моята приятелка, който мирише на канела и масло. Не знам какво има в него, но като се намажа, целият настръхвам, феноменално е. Все едно стоя гол на върха на някоя планина, само дето мириша на канела. Но, моля ви, не ни купувайте шишенца и тубички специално за нас. Тогава ще се наложи да си признаем публично, че „използваме козметика“, което няма да доведе до нищо добро. Най-много да изхвърлим всичко в кофата.

 1. Защо седите толкова разкрачени?

Тук ме затрудни. Просто не знам как да обесня колко некомфортно е да държиш краката си плътно затворени на хора, които нямат пениси.

 1. ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ДА НЕ ЗАБЕЛЯЗВАТЕ, КОГАТО НЯКОЙ КОСЪМ ВИ СТЪРЧИ ОТ НОСА ИЛИ УХОТО?

Ами не, не е възможно. Ако нещо със собствено мнение се подава от носа ми, определено го забелязвам, но не ми пука особено. Просто ние сме ОК с физическите си несъвършенства и хич не се впечатляваме от нещата, които вие намирате за отвратителни, когато са върху вашето тяло. Дори сме склонни да пуснем всичко да си расте на воля, стига да не сме сингъл или в ловен период – тогава се стараем повече. Но като намерим някого да ни обича с всичките ни косми, ставаме много ларж към растителността. Пък и жената до нас се грижи да окастри всичко излишно навреме.

 1. ЗАЩО ВИНАГИ ИМАТЕ НЕЩО ПРОТИВ ПРИЯТЕЛИТЕ НИ?

Истината е, че обикновено просто не можем да им хванем спатиите. Ето какъв е моят случай: аз имам двама-трима много близки приятели и жена ми ги оби­ча. Тя обаче има 20-30 човека, които нари­ча приятели – от училище, от универси­тета, от работа, от уроците по френ­ски… И, честно, по нищо не мога да раз­лича кои от тях са ценните и кои – само пълнеж на пейзажа. Също като мен пове­чето мъже не могат да вземат решение и затова го играят хладни и дистанцира­ни с всички, докато всъщност са просто объркани. Дайте ни жокер кого да уважаваме и ще бъдем най-милите на света.

 1. Мислите ли си за други жени по бреме на секс?

Направо ще се шашнете какви неща ни минават през главата, докато правим секс. В такъв момент сякаш губим връзка с главния мозък и дори най-интелигентните от нас се превръщат в мучащи бозайници с една проста функция. Естествено, за да избегнем неизбежното се опитваме да мислим за счетоводство и екселски таблици, но отнякъде изскачат също „Двама мъже и половина“, рециклирането, Дискавъри ченъл, шистовият газ, клоуни, танкове… Да, възможно е да се сетим за някоя девойка, която сме мернали сутринта на ъгъла до офиса, но по същия начин можем да си спомним и парче скала от часовете по природознание в училище. И това категорично не е свързано с отношението ни към жената, с която сме. Просто нямаме контрол над потока на мисълта, все едно е махнат капакът на мозъка ни и от кофата се излива всякакъв боклук. Повярвайте ми – другите жени са най-малкият ви проблем!

 1. Защо казвате, че ще ви трябват 15 минути да свърши нещо, когато знаете, че ще ви отнеме поне час?

Защото, ако кажа 15 минути, ще ме оставят на мира. Но ако призная, че ми трябва цял час, вече се налага да обяснявам защо ще ми отнеме толкова много време например да отговоря на няколко женски въпроса за едно списание. И започва скандал не мога ли да действам по-бързо, което съответно ме забавя още повече. Най-вече послъгвам за времето, когато пътуваме, защото иначе трябва да се караме, докато шофирам, а това е опасно за живота, защото обичам и да ръкомахам.

 1. КАК ТАКА ПОМНИТЕ ВСИЧКО, СВЪРЗАНО СЪС СПОРТА, А НЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПОМНИТЕ ТОВА, КОЕТО СМЕ ВИ КАЗАЛИ ВЧЕРА?

Много просто – връзката ни със спорта датира от ранно детство, докато едва от няколко години се учим да живеем с вас. Естествено, че си спомням не само в коя минута беше голът на Лечков срещу Германия през 4 94-а, а и къде точно бях в този момент – върху гърба на моя приятел Ники, който тичаше из целия апартамент на баба му в „Княжево“. Приемете го – спортът е в кръвта ни, а разговорите за чувства не са. Затова понякога се дъним. Ето, вчера моята жена ми казва: „Когато Нели и Иво се оженят, ще видят колко много ще се променят отношенията им“. А аз си мисля „Леле, дори не знаех, че те не са женени.“ Затова изломотвам едно „аха“, поне да знае, че я слушам.

 1. Наистина ли мислите, че жените изглеждат по-добре без грим?

Да, наистина мисля така. Но ето че в този момент жена ми наднича в екрана какво пиша и ми казва, че съм луд и не знам какво говоря. Обяснява ми, че когато си мисля, че тя е без грим, всъщност носела „естествен грим“. Хубаво. Значи съм за естествения грим, каквото и да означава това. Просто искам, ако видя жена си на улицата без 2 ката козметика по лицето, да си я позная.

 1. Защо не понасяте да казваме нещо против майките ви?

А вие не мислите ли, че първата жена в живота ни заслужава да я защитаваме със зъби и нокти? Майката е свещена. Тя е жертвала голяма част от младостта си в грижи за това ние да сме нахранени, здрави и щастливи. Да не говорим какъв тормоз е изтърпяла през бесните ни тийнейджърски години. Затова до края на живота си се опитваме да й се реваншираме. И негативизмът ви не ни помага. Може да си умираме за женски бой във филмите, но никой мъж не иска да гледа как едната жена, която обича, издира очите на другата жена, която обича. Естествено, някои майки орлици са в състояние да ви стопят нервите и трябва да бъдат озаптени. Но за това работи само една тактика – с памук.

 1. ЗАЩО НАСТОЯВАТЕ ДА ПРАВИМ СЕКС, КОГАТО ВИЖДАТЕ, ЧЕ НЕ СМЕ В НАСТРОЕНИЕ?

Въпросът е там, че за нас сексът е като вълшебно хапче, което леку­ва абсолютно всичко, от мигре­на до депресия. И явно супер наив­но си мислим, че и на вас ви дейст­ва така. Затова като видим, че ви е зле, искаме да облекчим пробле­ма. Ако майка ти е в болница, за да й махат единия бъбрек – сексът ще те разведри. Ако се притесня­ваш, че утре може да те уволнят – сексът ще разкара гадните мисли… Разбирам, че не е толкова просто. Но нека да опитаме нещо – когато наистина не ви е до секс, кажете го някак по-деликатно, вместо да ни изритвате в другия край на легло­то и тотално да скапете всичко.

 1. Защо са ви толкова смешни тъпите мръсни вицове и си ги разказвате с години?

Е, добре, а на вас защо не са ви смешни тъпите мръсни вицове? Ужасно забавни са! Обичаме да ги разказваме по хиляда пъти, защото с повторението задобряваме и са ни още по-смешни. Знаете ли го онзи за катаджията, който спрял една кола и… ОК, не искате да го чуете. Май е един от най- гадните, които знам и между другото ми го разказа жена.

 1. ЗАЩО ВСЕ НИ ПИТАТЕ КЪДЕ СМЕ ВИ СЛОЖИЛИ НЕЩАТА, КОГАТО ДОРИ НЕ СМЕ ГИ ПИПАЛИ?

А, не! Това не е наша запазена марка. Кълна се, че моята майка прави абсолютно същото нещо и направо ме побърква. Дори не си прави труда първо да провери сама къде си е сложила телефона или очилата, преди да ме нападне, че аз съм ги забил някъде. Естествено, те са право под носа й. Но явно я мързи да ползва собствените си очи и иска аз да си хабя моите. Страшна работа, пощурявам. Така че много добре ви разбирам, но не знам как да се справим с този феномен.

 1. Каква е причината, ако един мъж не иска да прави секс? Да не е хлътнал по друга?

Защо винаги си мислите най-лошото? Възможно е въпросният мъж просто да не си пада чак толкова по секса. Да, има и такива, аз лично познавам един – накрая си намери приятелка, страхотна майка впрочем, която също не е много сексуална, и двамата са супер щастливи заедно. Отделно може да има още сто причини – стрес в работата, чувство за несигурност във връзката, притеснение дали го харесвате, здравословен проблем. И да, не е изключено да има и друга жена. Но защо изобщо ме питате мен, трябва да говорите с мъжа си какво не е наред. Знам, че е неприятно, но си струва. В крайна сметка, ако не можеш да правиш секс с приятеля си, нито можеш да говориш с него, какво изобщо правите заедно?!

 1. ЗАЩО ВИ Е ТОЛКОВА ТРУДНО ДА КАЖЕТЕ „СЪЖАЛЯВАМ“?

Защото сме твърдоглави и сме готови да се инатим до последно, вместо да признаем, че сме сгрешили. Все си мислим, че може да ни се размине. Аз лично колкото повече съм наясно, че бъркам, толкова по- малко съм склонен да се извиня. Знаете ли колко ни е трудно да се при­мирим, че в днешно време вече нямаме последната дума?! Защото сме свидетели как дядовците, че дори и бащите ни никога за нищо не е трябвало да се извиняват. Е, прогресът е трудно нещо… Съжалявам.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар