На кого разказва ТОЙ за ТЕБ?

Намери отговора на този един-единствен въпрос, спечели въпросната личност на своя страна с няколко елементарни хода и – гарантираме ти! – твоят човек ще те обожава завинаги. Нещо повече, ако направи някоя глупост, или постъпи гадно с теб, въпросната персона ще е първата, която ще му трие сол на главата.

Помнишли „Гаджето на най-добрия ми приятел“? Танк беше професионален гадняр, който излизаше с приятелките на мъжете, които го наемаха, държе­ше се като абсолютен задник и ги тласкаше обратно в ръцете на подценените им гаджета – добри момчета. Докато не го нае братовчед му и не излезе на среша с неговото момиче – Алексис, която обърка плана им. Забавен филм, осо­бено в частта, в която Танк си свали гайдите пред майката на Алексис и има-няма още 300 гости на сватбата на сестра й… Както и да е. Идеята ми беше, че всъщност колкото и да не обичат да говорят за чувствата си и да споде­лят подробности около личния си живот и намерения, мъжете все пак го пра­вят, макар и не в размери те, в които го правим ние, жените. Те си избират една, адски близка личност, пред която изливат сърцето си и от която тър­сят съвет в ключови моменти. И това е личността, която – без дори да подозираш – играе огромна роля в отношенията ви. Така че колкото по-бър­зо разбереш кой е този човек и положиш искрени усилия да те хареса, толко­ва по-спокойно любовно бъдеще ще имаш. Защото всеки път, когато се сдърпате за нещо и половинката ти сподели и се консултира с душеприказчика си, последният ще се отнесе максимално благосклонно към твоя милост и ще те защити. Впрочем точно така стана и с „душеприказчика“ Танк – в един момент той призна на братовчед си: „Ти беше прав. Алексис е ангел и заслужа­ва да бъде щастлива!“ Е, вярно че междувременно беше започнал да прави секс с нея и се беше влюбил до уши, но нека не се отклоняваме от нашата си тема. И така, с кого споделя най-много твоето гадже?

  • НА ПРИЯТЕЛЯТ МУ

Ако очакваш, че гаджето ти отива по мъжки на бира в петък вечер, изтърсва „Пичове, има нещо, дето ме тормози“ и започва да се изповядва, а другите цъкат с език „Не думай, ама че кофти“ и да го напътстват как да постъпи, жестоко се лъжеш. Да, така се случват нещата в нашите, женски компании, но в мъжките директно ще го вземат на подбив – както знаем, мъжете по природа са състезателни натури и очакват от себеподобните си да се бият в гърдите, а не да хленчат. Ето защо много мъже си имат в най- близката си компания един човек, с когото се познават от сума време, на когото имат пълно доверие и с когото споделят всичко.

СПЕЧЕЛИ ГО НА СВОЯ СТРАНА

Онова, което в никакъв случай не бива да правиш, е да се бориш с тази личност за Вниманието, времето и чувствата на собственото ти гадже. Това е война, предварително изгубена. Както и недей да критикуваш мнението/облеклото/музикалния вкус/ гаджето му. Ти би ли била доволна, ако твоят човек започне да критикува най-добрата ти приятелка? Дори да е успял да види някой неин кусур, който ти е до болка познат (перфектни хора няма), пак ще те вбеси, нали? Каквото и да твърдим, ние винаги приемаме адски лично отношението на любимия ни към най-близките ни хора и аааадски ни се ще да ги хареса. Ето защо се дръж с приятеля му така, както би се държала със своя добра приятелка. Винаги, когато се чудиш как е редно да постъпиш, просто си представи, че става дума за човек от твоята тайфа. И не след дълго двамата ще се уважавате много.

  • НА СЕСТРА МУ

„Слушали сме много за теб. И ето, че накрая се видяхме.“ Когато гос­туваш за първи път на семейството на гаджето си, това си е стан­дартна реплика при запознанството. Има случаи обаче, в които клишето си е чистата истина. Много мъже споделят с майка си – естествено, ще стане дума и за това. Ако обаче твоят човек има сестра и двамата са успели да израснат пубертетските войни, то тогава той е наясно, че тя е човекът, който може да му даде без­ценни любовни съвети. От това „Какво да облека“, „Къде да я заведа“ и „Защо не се обажда“ до „Защо тя се държи така и какво иска“, сес­трата е първокласен пропуск към необяснимата женска логика и душа, като освен това му казва нещата такива, каквито са – без да му спес­тява нищо, защото му мисли най-доброто. Как при това положение да не я използва за изповедник? СПЕЧЕЛИ Я НА СВОЯ СТРАНА

Реално погледнато, вие вече си имате любима обща тема – брат й. Така че я предразположи с приятно приятелско бъбрене за това за начало. Тя може да ти разкаже практически всичко за него и да ти го опише в детайли: вкус, темпера­мент, преживелици от детските години до ден днешен. А това е безценна база информация, която ще ти помогне да опознаеш и да разбереш още по-добре мъжа, с когото ходиш. Както знаем, приказките са начин две жени да се сближат, следователно нищо чудно в края на вечерта да си размените телефоните с уго­ворка да пиете кафе. Естествено, самото ти гадже ще е доволно двете да се сприятелите. „Ние искаме сестрите ни да се сдушат с гаджетата ни – така ще могат да кажат някоя добра дума за нас“, казва Гришата (27 г.)

  • НА МАЙКА МУ

Има ли смисъл да коментираме защо някои мъже са адски близки с майките си и споделят с тях всичко? По същата причина, по която и много жени са. Просто майката е най-близкият ни човек. И освен че ще му даде съвет за негово добро, тя е склонна да каже на гаджето ти, че е прав във всяка ситуация и да заеме неговата страна във все­ки конфликт. И да го оправдае, дори когато има вина. След което да го погали по главата и да го успокои, че е Най-добрият на света. Кой не обича да го оценяват по този начин?

СПЕЧЕЛИ Я НА СВОЯ СТРАНА

За разлика от сестра му, с която сте едно поколение, между теб и майка му обикновено има сериозно количество години, така че подходът ти не бива да е мълниеносно скъсяващ дистанцията и твърде фамилиарен. Най-удачно е да използваш добрите стари комплименти, които винаги работят. Нека обаче да е нещо реално, което ти е направило впечатление по време на гостито у тях – например декоративните прибори за маса/вази/свещници, красивите пердета или някое от ястията, защото неискреността в такива случаи винаги прозира. Не забравяй, че никога няма да успееш да го спечелиш на своя страна, ако влезеш в конфликт с майка му и той трябва да избира между двете – в момента, в който приемеш този факт, животът ти значително ще се опрости. Така че твоята задача е да й покажеш най-добрата си страна – никакви разкази за диви нощи върху бара и прочие компрометиращи епизоди. И най-важното най-накрая: покажи й колко много обичаш сина й (а ти наистина го обичаш, и то как!) и това ще е напълно достатъчно.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар