Какво трябва да знаем за пробиотиците 4-то поколение?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Стресът и нездравословното хранене нарушават баланса в организма. Все по-честата консумация на бърза храна води до ограничаване на приема на витамини и полезни вещества за това се налага да си ги набавяш допълнително под формата на хранителни добавки.

Ползите от пробиотиците
Пробиотиците са определени от Световната здравна ор­ганизация като живи микроорганизми, които подпомагат здравето ти. Повечето пробиотични продукти съдържат млечно-кисели бактерии, които пресъздават естествения Микробаланс в храносмилателната система като стиму­лират произвеждането на полезни бактерии в организма. – Така не само се предпазваш от всякакви храносмилателни разстройства, но и стимулираш имунната си система и не се разболяваш.

Пробиотиците ти осигуряват „бариера” срещу бактериите и инфекциите. С прикрепянето им към чревната стена млечно-кисслите бактерии потискат вредните бактерии и пречат на тяхното размножаване. 70-80% от имунната система на човека се намира в храносмилателния тракт, поради което пробиотиците са от съществено значение и за здравето.

Защо е Важно да се запазят бактериите живи?
За да има някаква полза от пробиотичните бактерии, те трябва да са способни да достигат до червата живи и в добро състояние, за да се заселят и размножат. Тъй като млечно-киселите бактерии са живи организми, те са мно­го чувствителни на влиянието на околната среда и тяхната жизнеспособност се засяга лесно по време на преработка, съхраняване и поглъщане. Но често най-голямото предиз­викателство е да оцелеят след поглъщане. В зависимост от това дали бактериите са погълнати на гладно или с храна, бактериите ще бъдат изложени на влиянието на стомашната киселина за време от 30 до 120 мин. Оцеле­лите бактерии след това са изправени пред следващото смъртоносно предизвикателство, което са жлъчните соли в дванадесетопръстника, след което могат да се надяват да достигнат до неутралното рН на тънките черва.

Здравен въпрос – ЗА КАКВО СЕ ПОЛЗВАТ ПРОБИОТИЦИТЕ ОТ ЧЕТВЪРТО ПОКОЛЕНИЕ?
За нормализиране на чревната микрофлора при запек и диария, за възстановяване баланса на чревната ми­крофлора след прилагане на антибиотици и след химио­терапия, за подсилване на имунната система.
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар