Тиква, тиква, ама…я вижте колко е полезна!

Някои хора използват името на тиквата като олицетворение на простоват човек. Ама много са се объркали!

“Тиква“ може да бъде наречен само много полезен и харесван човек! Защо ли? Ами прочетете повече, научете повече, станете по-запознати по въпроса за тиквите!

Тиквата е като пълен магазин с полезни вещества

Тиквата е като пълен магазин с полезни вещества

Ние всички знаем за широкия спектър от ползи за здравето, които получаваме от природните продукти. Те са съкровище за човечеството.

Като говорим за тиквата, трябва да знаем, че тя е като препълнен магазин с много полезни витамини, минерали и всякакви полезни за здравето съставки. Вижте ги!

 

Хранителна стойност на 100 грама тиква
Протеини 0.6 г
Мазнини 0 г
Общо въглехидрати 3.4 г
Нишесте (скорбяла) 0.7 г
Разтворими въглехидрати 2.7 г
Енергийност 15 ккал
Фибри (влакнини) 1.3 г
Холестерол 0 г
Калций 20 мг
Желязо 0.9 мг
Натрий 1 мг
Калий 202 мг
Фосфор 40 мг
Витамин B1 0.03 мг
Витамин B2 0.02 мг
Витамин A 599 ммг
Витамин PP 0.5 мг
Витамин C 9 мг

 

Тиквата помага при следните проблеми:

Намалява възпалението

Каротеноидите, присъстващи в тиквата притежават противовъзпалителни свойства, които са много полезни за намаляване на възпалението.

Намаляване на холестерола

Алфа и бета каротините в тиквата са много ефективни при намаляване на нивото на холестерола в тялото. Поради това редовната консумация на тиква силно се препоръчва, тъй като предотвратява риска от сърдечен удар, рак и болестта на Алцхаймер.

Намалява коремните спазми

Редовната консумация на тиква е много ефективен начин за лечение на коремни спазми. Консумирайте тиквен сок или печена тиква за разрешаване на проблема.

Подобрява здравето на очите

Богатата на витамин А тиква е много полезна за подобряване на здравето на очите. Не само това, алфа и бета каротините са много полезни за предотвратяване на болести като макулна дегенерация.

Помага за отслабване

Хората, които са на програма за отслабване определено трябва да включват тикви към ежедневното си меню, тъй като те помагат в подпомагането на процеса на загуба на тегло. Тиквата помага при контролирането на апетита. Освен това калият, намиращ се в тиквата, много ефективно помага при промиване излишната сол и вода от тялото.

Масло от тиквени семки

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар