Ядете ли редовно тези храни? Важно е!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Здравето ни зависи от храната! Затова вижте кои храни трябва непременно да присъстват в менюто ви и защо!

garlic-hraniЧесън – атакува холестерола

Скилидките му съдържат ензим, който пречи холестеролът да по- лепва по стените на артериите. Според многобройни медицински изследвания, чесънът подобрява еластичността на аортата след петдесетгодишна възраст. Ето защо е толкова ефикасен срещу високо кръвно налягане. За да се възползвате максимално от полезните му качества, яжте го суров – достатъчни са две сурови скилидки (по ефикасност се равняват на четири термично обработени). Ако се притеснявате, че ще миришете лошо, имайте предвид, че прясното мляко ще реши проблема: достатъчно е да изпиете една чаша след хранене. Прясното мляко успешно прогонва всякакви миризми.

Ракообразните са нашите съюзници срещу трупането на килограми

Бедни на калории, ракообразните са идеални, ако искаме да поддържаме линията си, без да гладуваме. Също като черупчестите, те играят съществена роля при изгарянето на мазнините, благодарение на високото си съдържание на йод. Добре е да се консумират два-три пъти седмично. Внимавайте обаче, ако имате проблеми с холестерола: ракообразните са богат източник и на него, особено в главата се съдържа най-много. Избягвайте също да ги консумирате с майонеза.

Хляб – доставя ни нужната енергия

Богат на растителни протеини, хлябът дълго време е бил основната храна на хората. Той съдържа 50% нишесте, два пъти повече от други нишестени продукти като пастата и картофите. Необходим за правилното функциониране на мозъка и мускулите, този източник на сложни и бавно разграждащи се въглехидрати ни доставя енергията, от която се нуждаем.

green tea-hraniteЗелен чайпонижава риска от рак

Зеленият чай е един от най-ботатите източници на катехини, молекулите със забележителни антиоксидантни свойства. Той съдържа от тях много повече от черния чай и благодарение на това помага да се борим с клетъчното остаряване, с понижаването на когнитивните ни способности (умението да усвояваме информация) и най-вече – с рака. Специалистите съветват – пийте най-малко пет чаши дневно, но без захар, за да не напълнявате! За да се възползвате максимално от активните му съставки, заложете на японския зелен чай на листа, а не с филтърни пликчета. И го оставяйте да поври 8-10 минути, тъй като това увеличава концентрацията на катехини във водата.

Шоколад – успокоява нервите

Благодарение на магнезия, който съдържа, какаото помага на организма ни по-леко да понася стреса на ежедневния живот. Нещо повече – да изпитваме повече удоволствие. Към полезните съставки на шоколада ще добавим и фенилетиламинът, молекула, близка до амфетамините, известна с антидепресивното си действие. За предпочитане е обаче да се консумира черен шоколад, който съдържа много по-голям процент какао от млечния, който обикновено е и с повече захар. Според едно швейцарско изследване, публикувано през 2009 г, 40 грама шоколад на ден в продължение на две седмици са ни достатъчни, за да се справим с напрежението.

Това са топ 7 на супер храните с лечебни свойства!

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар