Как просто и ефективно да научите чужд език? 10 съвета на един човек, който знае 16 езика

промоции

1.  Занимавайте се всеки ден. Ако нямате никакво време, отделете поне десет минути. Много е добре да правите това сутрин.

ezika

  1. Ако желанието ви да се занимавате твърде бързо отслабва, не форсирайте обучението, но и не го изоставяйте. Например, оставете книгата и слушайте радио на този език.
  2. Никога не зубрете думите по отделно, а само в изречения.
  3. Напишете и запомнете всички „готови фрази“, които могат да се използват във възможно най-голям брой случаи. В този аспект можете да започнете с разговорник на съответния език.
  4. Опитайте се мислено да превеждате всичко, което е възможно: рекламни паузи, парчета от дочути разговори. Това винаги е почивка, дори за изморения мозък.
  5. Не четете собствените си некоригирани упражнения: При многократно четене на текста, той се съхранява несъзнателно с всички възможни грешки. Научавайте текста след като бъде поправен.
  6. Готовите фрази, идиомите пишете и помнете в първо лице единствено число. Например: «I am only pulling your leg» (Аз просто те дразня).
  7. Чуждият език е крепост, която е необходимо да се атакува от всички страни едновременно: четене на вестници, слушане на радио, гледане на дублирани филми, посещение на лекции на чужд език, изучаване на учебника, общуване, срещи и разговори с приятели, говорещи на езика.
  8. Не се притеснявайте да говорите, не се страхувайте от евентуални грешки и искайте да ви коригират. И най-важното, не се притеснявайте и не се обиждайте, ако наистина започнат да ви коригират.
  9. Бъдете твърдо убедени, че можете да достигнете до целта и че имате силна воля да достигнете определени резултати.

Докога ще замърсяват хубавия ни език с чужди думи?

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар