5 проблема на кожата. Какво съветват лекарите?

Няма човек с иде­ална кожа. жалки­те по-големи несъвършенства, които Виждаме в огледалото, обикновено могат лесно да бъдат маскирани, но още по-добре е да бъдат излекувани.

Импетиго. Заразно ли е?

Това заболяване е вид дерматоза при децата, която се проявява глав­но по ръцете и лицето под формата на мехур­чета, съдържащи жъл­теникава течност. При спукването им бързо се образува коричка. Това не се дължи на липса на хигиена, както често не­правилно се смята. Мно­го често е вторична стафилококова или стрептококова инфекция.

Болестта е заразна и детето не трябва да ходи на училище по време на лечението, което се състои в прием на антиби­отик и локално третиране с помада.

Беди петна. Как да ги премахнем?

Често преди да станат бели, петната са бежови, кожата по тях се лющи и сърби. Ста­ва дума за разновидност на разноцветния лишей – за­боляване, предизвикано от прекалено силното размно­жаване на вид гъбички, които живеят върху кожата. То е най-характерно за тропиче­ския и субтропическия кли­мат, развива се главно през лятото, когато топлината и влагата са повишени. Лечението се състои в употребата на специален душ гел за цялостна хигиена на тялото и главата. Белите петна обаче изчезват едва след излагане на кожата на слънце.

Липом. Опасен ди е?

Липомите са доброкачествени туморни образувания, те са безболезнени и безопасни. Могат да бъдат с различни размери. Състоят се от мастна тъкан, често са доста меки и подвижни при пипане. Някои от тях нарастват значително под кожата, най-често по гърба, ръцете и шията. Могат да бъдат премахнати по естетически причини или когато липомът притиска нервно-съдов възел и предизвиква болка.

Кръгдовидна алопеция. На какво се дължи?

Това е дерматологичен проблем, който води до опадане на космите на главата и тялото. Образуват се кръгли зони, от които космите изчезват напълно. Кожата по тях е много бяла, лъскава и гладка. Смята се, че това заболяване се дължи на силен стрес или психически смущения. Докато са още малки и добре изолирани, зоните на алопеция се третират по-лесно, затова не бива да се отлага консултацията с дерматолог. С подходящо лечение космите поникват отново и оголените места се покриват напълно с тях за няколко месеца.

Розацейно акнеслед 50 години. Възможно ли е?

Това заболяване вече се нарича само розацея, за да не се обърква с младежкото акне. То изобщо не зависи от възрастта. Проявява се чрез внезапни фази на зачервяване на кожата и усещане за парене. Първият истински етап на болестта настъпва, когато зачервяването стане постоянно вследствие на разширяването на малките кръвоносни съдове по бузите и носа. Тогава е възможно да се появят възпалени пъпки, които приличат на акне, но всъщност са циреи или мехурчета. В някои случаи те могат да доведат до лека деформация на носа. Съществуват многобройни средства за лечение на розацеята. Те трябва да се приложат възможно най-рано, за да се получи максимален лечебен ефект.

Ако страдате от проблемна кожа и имате акне – ТОВА Е ВАШЕТО РЕШЕНИЕ!

NOOO! Acne Задължителен продукт за всяка жена! Поръчайте тук:

NOOO! Acne – английски комплект срещу акне за моментално скриване на пъпките!!!

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар