Възпитаните хора са успели в живота!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Как да седим. Препоръчва се на стола да се седи право и свободно, без изгърбване и облягане.

Част 1, част 2

Не трябва да се клатим на стола, да седим на самия край или да го яздим. Трябва да се става и сяда безшумно. Столът не бива да се движи, а се премества, като се държи за облегалката. Чукането с крак по своя стол, а още повече по чуждия дразни. Не бива да клатим крака, когато седим. Не бива да се движим непрекъснато на стола. Трябва да седим, като държим коленете събрани, ходилата по възможност да са едно до друго, може единият крак да бъде малко по-напред от другия или леко да ги скръстим в глезените.

Модерната лека мебел позволява да вземаме удобни пози. Седейки в модно удобно кресло или на ниска скамейка, можем да опънем краката пред себе си, ако това не пречи на минаващите. Може ли жената да седи със скръстени крака (крак върху крак)? По-рано тази поза се смяташе за нечувано невежлива. Днес жената овладя тази поза. Ако не разговаря с уважаван и по-възрастен човек, не се здрависва в този момент, то може да се седи с крак вьрху крак (ако полата не е много къса). Все пак младите девойки трябва да помнят, че в присъствие на по-възрастни хора така не бива да се седи. Това правило се разпространява и върху младежите. Качвайки крак върху крак, трябва да помним, че коленете трябва да бъдат по възможност заедно, горният крак не бива да бъде вдигнат толкова високо, че глезенът да бъде на коляното на другия крак и да се виждат подметките на обувките, както обичат да правят това много мъже.

Смята се за некрасиво да се подпира бузата с ръка или да се поставя главата върху ръцете. В тази небрежна поза е невежливо да се разговаря с други хора, особено с по-възрастни. В обществото на по-възрастни младите не трябва да се подпират с лакти на облегалката на своя или на чужд стол, да кръстосват ръце около коленете си или на гърдите си. Ръцете трябва спокойно и леко да лежат на коленете или на масата. Мъж, седнал с разтворени крака и подпрял се с длани на тях, прави впечатление на грубост и недодяланост.

 

Продължение …

 

.

6 важни съвета за тийнейджъри, които искат да са красиви!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар