7 съвети за повече радост и по-малко стрес!

Отпуснете се и бъдете щастливи цяла седмица с простите неща, които ви предлагаме!

Жонглирате с времето за семейството, социалния живот и работата? Това ви докарва доста стрес! Но е важно да бъдете особено предпазливи при това престараване, защото българките сме в групата с „висок риск“ за лечение на тревожност и депресия. Една от възможните причини е, че подобно на много жени ние поемаме по-голямата част от домашните отговорности. Понякога ни се иска да се клонираме, за да успеем да свършим всичко!

Ето нашите съвети за избягване на прекаления стрес.

Понеделник: Кажете не поне на една молба. Например, ако сестра ви иска от вас да гледате децата й за половин час, кажете учтиво, но твърдо: „Съжалявам, но не мога по това време.“ Все пак не може да угаждате за всичко, а пък и тя може да намери някой друг за тази работа.

Вторник: Раздроби една голяма задача. Вместо да пишете „почистване на къщата“ във вашия списък със задачи, направете няколко по-малки – например, вторник 1 час бърсане на прах, сряда 1 час миене на пода, четвъртък 1 час миене на кухненски шкафове – и така до цялостно почистване. А не всичко накуп за един ден.

Сряда: Яжте овесена каша за закуска Храните като овесени ядки и пълнозърнест хляб ви успокоят чрез увеличаване на нивата на серотонин (наречен „щастлив хормон“, защото регулира вашето настроение).

Четвъртък: Правете почивка за 5 минути на всеки час. Всеки път, когато се чувствате претоварени, почивайте само 5 минути – седнете на дивана, затворете очи и не мислете за нищо. Освобождаването от вашите притеснения ще ви накара да се чувствате по-спокойна и по-малко сама.

Петък: Вземете активна почивка. Просто отидете на разходка, карайте колело около блока или да танцувайте във вашия хол. Това ще стимулира кръвообращението ви и ще ви донесе спокойствие.

Събота: Намерете някой да ви замести в гледането на децата поне за няколко часаи отидете някъде с приятелки – парк, заведение или просто да побъбрите пред чаша студен чай. Това ще ви разтовари много.

Неделя: Прегръдка. Когато сте твърде уморени за секс, не пропускайте да прегърнете вашата половинка – приятел или съпруг. Да се сгушите в продължение на няколко минути, може действително да освободи тялото ви от напрежението.

 

5 начина да си подобрите настроението сутрин

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар