Презареди своята секс-позиция!

SOS! Тревога в спалнята! Любимата ти поза, която довчера гарантираше чуден оргазъм, внезапно престана да работи! Не се паникьосвай, а остани на тези страници, за да  разбереш какви са възможните причини за изтощаването на безотказната ти сексбатерия и как лесно да си върнеш удоволствието.

В „Камасутра“ може и да са изброени 64 пози, в които е възможно постигането на сексуално блаженство, но реалността при нас, простосмъртните жени, е съвсем различна. С мъничко късмет и много експерименти . всяка от нас рано ши късно открива 3а себе си една строго индивидуална поза, която гарантира фойерверки в леглото. Тъкмо сме опознали телата си и сме придобили увереност и – бам! – този вълшебен механизъм внезапно откaже. Дали заради прекалено много стрес, дали заради смяна на партнъора… Списъкът е дълъг и разнообразен. За да ти предложи най-краткия и ефективен метод за спешно сексуално презареждане, ПО-КРАСИВИ както винаги се допитва до експерти – италианските сексоложки Маринела Коцолини и Франческа Триподи. Те съветват:

АКО ПРЕДПОЧИТАШ ти да си отгоре… Вземи му мерките!

Всеки мъж знае своите още като тийнейджър – тогава момчетата наистина „си ги мерят“ в най-буквален смисъл и с бремето приемат факта, че размерите на пениса варират значително от човек на човек и трябва просто да се научат да правят най-доброто с природните си дадености. Ако си с нов партньор, неговите природни дадености“ вероятно са различни от тези, на които си свикнала. Това обаче не означава, че околосветската експедиция в издирване на нова „О“ позиция трябва да започне отначало. Ако не изгубиш търпение в самото начало, скоро ще откриеш освежена версия на любимата си поза с новата си тръпка. Междувременно:

ОПИТАЙ… да го пояздиш „в близък захват“. Накарай го да застане в седнало положение и без да сваляш очи от неговите, бавно го възседни и обгърни врата му с ръце.

ЗАЩО РАБОТИ? „Ездачката“, особено когато мъжът е седнал, е една от позите, които ти дават максимум клиторална стимулация и максимум нежност. Жената има възможност да направлява движенията и дълбочината на проникването, докато все пак разчита на прегръдката на партньора си да я подкрепя. Това е по-интимна версия на „Амазонката“, където мъжът лежи по гръб в много по-уязвима позиция, но пък лишава двойката от целувките и прегръдките, които, ние, момичетата, толкова обичаме.

АКО ПРЕДПОЧИТАШ мисионерската….Разтреби мозъка си!

Точно така, време е за есенно почистване! Психолозите отдавна знаят, че тревожните мисли са най-честите виновници за периодите, в които, както оргазмите, така и здравият и отмарящ сън изчезват от живота ни. В този ред на мисли в добрата стара мисионерска позиция има нещо коварно – когато си просната по гръб и се взираш в тавана, в главата ти сякаш нарочно започват да се роят все нови и нови тревоги, недовършени задачи и непотребни страхове. Но вместо да се мъчиш да освободиш ума си от негативните мисли (усилие, което често се оказва напразно, задълбочава стреса и още повече разсейва от всякакви сексуални желания), опитай се да му дадеш нова храна за размисъл, да го изпълниш с нова енергия. Не е нужно да замиташ стреса под килима на съзнанието си, а просто да го затрупаш с нова, по-приятна информация. Например: съсредоточи се върху онази част от тялото си, която партньорът ти гали, целува или стимулира по някакъв начин. Остави чисто физическите усещания да наводнят ума ти и постепенно ще престанеш да предъвкваш злободневни тревоги и ще си върнеш насладата от интимността. Важно е обаче да не превръщаш постигането на оргазъм в неотложна цел, защото, колкото повече се напрягаш и го очакваш, толкова повече се отдалечаваш от него.

ОПИТАЙ… игра с възглавница! Не, не тази, при която го халосваш с нея по главата и навсякъде хвърчи перушина. Актуализирай класическата мисионерска поза, като легнеш по гръб и подпъхнеш добре изпълнена, възтвърда възглавница под ханша си.

ЗАЩО РАБОТИ? Така полученият наклон не само ще помогне на партньора ти да те стимулира по-качествено с по-малко усилия, но ще помогне и на гръбнака ти да се отпусне – ключово условие за постигането на физическа наслада, както добре знаят всички почитателки на масажа.

АКО ПРЕДПОЧИТАШна четири kpaka. Промени рецептата!

Представи си, че трябва да ядеш едно-единствено ястие, което обожаваш, цяла година. Накрая доста ще ти е омръзнало, нали? Същото се случва и в секса. Ако се придържаш стриктно към един и същ сценарий, рано или късно ще ти стане скучно. Много е възможно партньорът ти, като повечето мъже, да не е склонен да експериментира със стратегията, която досега е била победоносна. Какво да правиш ли? Поиграй си с детайлите. Например, когато дойде време, не сваляй бикините си, а само отмести дъното им, за да го допуснеш до себе си. Това е ултрасекси жест, който демонстрира страст, желание и обезоръжаваща женственост и ще ви разгорещи по неподозиран начин.

ОПИТАЙ… играта „Мъркащи котенца“. Легни по корем (може отново да подпъхнеш възглавница под таза си) и започнете да се любите бавно, доближавайки главите си така, че да можете да си шепнете на ухо. В зависимост от вкуса ти започни да му говориш секси мръсотии или пък тихичко му сподели своя разюздана фантазия, след това го помоли и той да направи същото.

ЗАЩО РАБОТИ? Дори в началото партньорът ти да е резервиран, твоята откровеност скоро ще го насърчи да се развихри и два-мата ще изпитате възбуда на съвсем друго ниво. Тази модификация на А изпитаната „кучешка поза“ също допринася за физическата интимност и по-плътното проникване, защото изисква гърдите му да са долепени към гърба ти.

АКО ПРЕДПОЧИТАШ – да започнеш на чисто…Гледай настрани!

Наистина не е справедливо, но сексолозите са открили, че жените понякога изпитват така наречения ефект на тактилна глухота, който засяга ерогенни зони като зърната на гърдите или клитора. Просто казано, в един момент клиторът се обезчувствява напълно и не реагира на директна стимулация. В тази ситуация е ясно, че оргазмът ти ще бъде в неплатен отпуск, докато не откриеш начин да събудиш претръпналите си нервни окончания. Но как? Партньорът ти ще трябва да ти помогне. Помоли го да стимулира с деликатен масаж зоните, които заобикалят клитора ти, като внимава да не го докосва пряко. Добре е и двамата да сте к търпеливи, удобно отпуснати и да отделите нужното време за това упражнение, без да се надпреварвате с часовника… Ето, как се чувстваш сега?

ОПИТАЙ… позата „Лъжички“. Често подценявана, тази поза всъщност работи отлично при много жени, които не успяват да се вдъхновят от по-популярните секспозиции. Легни на хълбок, облегни рамене в гърдите на партньора ти и преметни крака си, който не е допрян до леглото, през неговите бедра. Нататък вие си знаете. Редувайте темпото за максимално възпламеняващ и двамата ефект.

ЗАЩО РАБОТИ? Това е позата, в която партньорът ти има свободен достъп до всичките ти ерогенни зони от шията до пубиса, през гърдите и корема. Имаш възможност да го направляваш с думи, или пък само като хванеш и движиш ръката му точно там, където я искаш. Друго предимство, особено в случаите, в които членът му ти се струва по-голям от необходимото, е, че „Лъжичките“ ограничават амплитудата на тласъците му.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар