Отмора за очите в 5 лесни стъпки

Редовни почивки

При целодневна работа на компютър очните мускули са продължително време напрегнати и трудно се отпускат. На всеки 2-3 часа правете почивка от 15 минути. Ако това е невъзможно, от време на време отмествайте поглед от екрана и го отваряйте към някоя далечна точка. Освен това мигайте често, за да не се появи сухота на очната лигавица.

Експресна релаксация

Опрете лакти на масата или бюрото и захлупете очи в дланите си, без да докосвате с тях клепачите. Към очите ви не трябва да прониква никаква светлина. Останете няколко минути. Това е идеална отмора и за външните мускули на окото.

Показалецът събира очите

Поставете го пред лицето си и започнете да го доближавате до очите като го фиксирате.  Спрете движението, когато пръстът ви загуби чисти очертания. Започнете да го отдалечавате. Направете това двадесетина пъти без да бързате.

Прозявки на воля

Те разпускат мускулите на лицето, шията и гърба. Освен това водят до нахлуване на кислород, който е важен за производството на сълзи.

Малка вечерна нежност

Щом се приберете, разгримирайте се с подходящо средство, така че да не останат никакви следи от спиралата, фон дьо тена и частичките прах, полепнали по лицето. Можете да го почистите очите с физиологичен серум. Ако те са подути, наложете ги с успокояваща маска, която предварително сте поставили в хладилника.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар