Твоите най-горещи въпроси и техните отговори са тук!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Вече е доказано имаме най-любознателните читателки! Поканени да зададете своите най- деликатни въпроси от сферата на интимното, вие не се поколебахте и седнахте пред клавиатурата. Ние пък се допитахме до гинеколог, сексолог и психолог и тук публикуваме получените отговори за благото на всички момичета!

 1. Задължително ли е да ходя да пишкам след секс?

Повечето гинеколози даваш съвети на жените да уринират преди секс, за да отмият по естествен начин бактериите, които се събират в гениталната зона, за да не бъдат те придвижени навътре от члена на партньора. Често след секс е възможно отново да ти се ходи до тоалетната, затова давай. Но няма медицински доказателства, че това по някакъв начин е здравословно или необходимо от гледна точка на хигиената.

 1. Вагината отпуска ли се от много секс?

Краткият отговор е да. Поне донякъде. Разтегливостта на муску­лите там долу се проме­ня с времето и сексуал­ната активност, зато­ва във всички женски списания често става дума за упражненията на Кегел, които имат за цел да повишат тону­са на интимните ти зони. Ако вече ти е пис­нало от тях, сексоло­зите предлагат и един по-пикантен вариант за разгрявка – поиграй си с „любовни перли“. Тази сексиграчка представля­ва наниз топчета, изра­ботен с цел да се поста­вят във вагината (или в ануса) и после бавно да се изтеглят навън, за да повишат сексуалната ти възбуда. Ако дока­то ги вадиш, оказваш съпротива на теглене­то, като стягаш вагина­та си, това ще е чудес­но упражнение за тазо­вата мускулатура.

 1. Има ли нещо вярно в това, че ако му е голям носът, и други неща са му големи?

Не, макар че би било полезно като справочна система. Височината и изобщо телесните или лицевите пропорции на мъжа не са определя­щи, нито показателни за големината на пениса му. Размерът на полови­те органи се унаследява генетично, но флуктуа- циите на тестостеро- на през пубертета също имат влияние. Накрат­ко, няма как да знаеш, преди да се увериш с очите си.

 1. Какво мислят мъжете за момичетата, които след 20 години са още девствени?

Даваме думата на уважае­мия колега Йордан Иочев, репортер във вестник „Монитор“: „Принципно мъжете (и в частност аз) много се радваме и уважава­ме такива жени. Тъй като навсякъ­де сме зао­биколени с оборотни и разтропа- ни девойки, които още нямат 20, а бройките им завършват на -сто­пиш, ние приветстваме всеки не особено „упо­требяван“ кадър. Наско­ро мой приятел пусна във фейсбук обява: „Тър­ся запазена жена на реал­ни километри:-)“. Та, както се казва, девстве­ница на 20 е като бяла­та лястовица – всеки я търси, някои твърдят, че съществува, но никой не я е виждал.“ Ето на, брутално, откровено и (като изключим смеш­ния фетиш на мъже­те да бъдат първи във всичко) окуражаващо,

 1. Много ми е любопитно самото забременяване. Какви са шансовете, ако примерно правим секс с гаджето ми, без предпазни мерки, и след 15-30 минути – пак…

Шансовете да забреме­нееш не зависят тол­кова от това колко пъти правиш секс за една вечер, колкото в кой момент от цикъла ти става това и в как­во състояние е спер­мата на партньо­ра ти. Напълно доста­тъчно е да пра­вите секс без кон­трацепция веднъж, при това дори 4-5 дни преди обулацията ти, за да забременееш. При достатъчно овлажнена матка с добър РН баланс сперматозоидите на здрав млад мъж биха могли да оцелеят вътре няколко дни и така да дочакат появата на яйцеклетка. Ако си във фертилния си период, дори прекъснатият преди еякулацията акт може да доведе до бременност – често, още преди мъжът да усети началото на оргазма, той вече е отделил в теб малко количество семенна течност, която може да се окаже достатъчно богата на сперматозоиди. Накратко, шансовете ти да забременееш за една нощ, ако не ползваш контрацепция и си с нормално тегло и добро здраве, са твърдо над 50%.

 1. Как да го накарам да „полудее в леглото?

Вариантите са безкрайни, но подходът винаги трябва да е строго индивидуален – ключът към сексуалната възбуда е нещо строго лично и интимно както за жените, така и за мъжете. Мъжете често имат дори повече задръжки в споделянето на желания от нас. Не можем да ти препоръчаме „горещ! бутон“ с гаранция, че ако го натиснеш, партньорът ти ще откачи от удоволствие, защо не опиташ деликатно да го разпиташ за фантазиите му и един ден да му подариш осъществяването на една от тях? Ако не ти се рискува, пробвай да стартираш предварителната игра още преди да го видиш – цял ден да му пращаш възбуждащи съобщения на телефона и постепенно да покачваш градусите. Накрая да му изпратиш инструкции къде и в какво състояние да те чака, да му завържеш очите и просто да го поглезиш малко с чувствен масаж и постепенно включване на еротични движения. Приключението, мистерията и съблазънта винаги вълнуват мъжете, а те рядко имат търпение да се насладят на интимността бавно.

 1. Приятелят ми постоянно е „В война готовност“, направо почвам да се плаша. Колко пъти на ден е нормално за един мъж да получава ерекция?

Всъщност няма нищо страшно – просто приятелят ти наистина те намира за много секси! По същество броят ерекции зависи най- вече от възрастта. Когато един здрав мъж е под 30-годишен, съвсем нормално е да е „в бойна готовност“ повече от 10 пъти дневно при наличието на подходящи стимули. От 40 години нагоре броят ерекции спада до 5-6.

 1. Ако имам по-голям клитор,  значили, че ще получавам оргазъм по-лесно?

Не. Клиторът е женският вариант на мъжкия пенис – при мъжете размерът също няма нищо общо с това колко лесно достигат екстаз. Всъщност ти няма как да знаеш колко голям е клиторът ти – на повърхността се вижда само неговият връх, частично покрит с качулчица от кожа. Този връх се увеличава и на дължина, и на обем, когато си възбудена – това е женският вариант на ерекция. Най-важното е обаче, че всеки клитор, независимо от големината, притежава по 8000 нервни окончания, които го правят най- чувствителното място в женската анатомия.

 1. Вярно ли е, че жените се възбуждат най- много преди обяд?

Всъщност мъжките хормони са в оптималните си нива рано сутрин. Според сексолозите женският „час nuk“ е между 14 u 15 ч. Основната поука е, че u двамата партньори ще получат по-страстно изживяване, ако се любят през деня, а не вечер, както повечето от нас правят. Ето ти още една идея за обедната почивка!;-)

 1. Може ли жените да свършват прекалено бързо и за колко време средно е нормално това да се случи?

Доста необичаен въпрос. Обикновено основното оплакване е, че жените „свършват“ прекалено бавно. Няма „нормално“ или „средностатистическо“ време, в което да е задължително да се вместиш. Хубавото на женското тяло е, че може да изпита няколко оргазма един след друг и не е нужно да се спира с първия.

 1. Чух по телевизията, че имало не само G-точка, ами и А-точка? Вярно ли е и за какво служи?

За А-точка се заговаря за първи път през 90-те, когато един лекар от Малайзия я локализира точно над шийката на матката, в самото дъно на вагината – т.нар. преден форникс. При оказване на внимателен натиск в тази зона следва бързо и обилно овлажняване на цялата вагина, дори при жени, които обикновено не могат да се възбудят сексуално. За съжаление, тъй като се намира на труднодостъпно място, партньорът ти надали може да стимулира тази точка по полезен начин. Добрата новина е, че са проектирани тънки, дълги и леко завити в края вибратори, специално пригодени да достигат до А-точката ти, в случай че държиш да опиташ.

 1. Ако мъжете правят любов много често, това разваля ли спермата им?

Честият секс не понижава качеството й, но води до спад на броя сперматозоиди в семенната течност (от 180 милиона на 70 милиона). Обаче това не е лошо на всяка йена. Сексолозите са установили, че по-скромната „армия“ на мъжа кореспондира с по- добра издръжливост (сперматозоидите оцеляват по-дълго време в женско¬то тяло и са по-неуязвими спрямо свободните радикали) и по- добра подвижност на малките плувци.

 1. Не разбирам как може да има женска еякулация“. Обяснете ми!

Освен че е любим порножанр на някои господа, женската еякулация е реален физиологичен феномен, но при малък брой жени. Някои от тях, неподозирайки какво всъщност става, са много сконфузени, когато това им се случи за първи път, защо¬то си мислят, че отделят урина в крайно неподходящ момент. Усещането е подвеждащо – женската еякулация всъщност представлява отделянето не на урина, а на алкална течност (наподобяваща семенната течност, но без сперматозоидите в нея) именно от уретрата, по време на особено бурен оргазъм. За явлението са отговорни парауретралните жлези, известни още като „женската простата“, които, при много интензивна стимулация, могат да произведат от няколко капки до няколко супени лъжици от тази течност. Учените все още не знаят каква е функцията на женската еякулация и защо само някои жени и изживяват.

 1. Вярно ли е, че може да получавам оргазъм, но да не го усещам?

Уви, вярно е. Някои жени достигат точката на свръхстимулация и имат типичните за оргазъм контракции, но не изпитват очаквания екстаз или дори леко удоволствие. Причините могат да са както физически, така и психически – консултация с гинеколог и/или психотерапевт може да ги изясни.

БЕЗ ОТГОВОР

Единствените читателски запитвания, на които няма да успеем да дадем лесен отговор, са: „Аз отскоро правя секс и въпросът ми е след колко време започваш да изпитваш истинско удоволствие?” и „Защо не мога да изпитам оргазьм по време на секс?”. Макар и много важни, тези въпроси са пределно индивидуални и всяко обобщение би било подвеждащо. На всички жени, които се чудят същото нещо, можем да кажем само това, което други жени са ни споделяли – за удоволствието опитът, както и комуникацията с партньора са решаващи.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар