5 неща, които всяка жена трябва да знае, за максимална полза от тренировките

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

1.      Съобразете се с месечния си цикъл

Едва ли искате да го споделите с всички в салона, но ако сте в 14-ия ден от месечния си цикъл, то моментът е подходящ за енергична тренировка. Според едно австралийско проучване жени, които тренират в този период от месеца, когато нивата на естроген и прогестерон са най-високи, изгарят повече мазнини като енергия, което води до отслабване и по-малко умора след упражненията.

2.      Проверете нивото на желязо в организма си

Спо­ред учени от университета „Корнел“ в САЩ жени с ниски стойности на желязо в кръвта – но не толкова ниски, че да бъдат диагностицирани с анемия – изпитват по-големи трудности да поддържат режим на тренировки в сравне­ние с жени с нормални нива на желязо. Ако подозирате, че бързата ви умора се дължи на тази причина, консултирайте се с лекаря си за евентуална хранителна добавка от желязо (обикновено 100 мг на ден). Това може да помогне на жени­те, страдащи от недостиг на желязо, да удвоят времето за тренировки. Обърнете внимание, че става въпрос за лекарство, което се изписва с рецепта и трябва да се взема само след консултация с лекар. От­делно можете да си набавяте този еле­мент чрез храни като червено месо и яйца. Ако пиете цитрусови сокове по време на храненето, това ще подобри ус­вояването на богатите на желязо храни като варива и зеленолистни зеленчуци.

3.      Игнорирайте огледалата в салона

Дизайнерите на фитнес клубове често поставят огледала в салоните, като си мислят, че искате да се оглеждате, докато тренирате. Може би е полезно да наблюдавате техниката си, но като се гледате, работите против себе си. Спо­ред едно проучване жени, които трени­рат пред огледало, не са достатъчно спо­койни и се чувстват по-уморени след 30-минутна тренировка, отколкото тези, които не съзерцават отражението си.

4.      Избягвайте видеопрограмите за отслабване на знаменитости

Ако някога сте си купували видео или DVD с упражнения за отслабване, сигурно сте избрали програма с участието на някоя знаменитост, нали? Според специали­стите суперслабите и супертонизираните модели в действителност могат да из­тощят вашата мотивация, като ви нака­рат да се чувствате по-малко уверени в постигането на собствените си фитнес дели. Защо е така? Защото те потвърж­дават привидно непреодолимата гра­ница между запалените почитателки на фитнеса и „истинските“ жени. Ако ис­кате мотивиращо видео с упражнения или час за посещение, трябва да потър­сите инструктор, с който се чувствате отпуснати. Намерете някой с опит в тре­нировките, който изглежда като всички нас така сякаш има нужда да спортува, за да изглежда във върхова форма.

5.      Едновременно здрави и тежки

Много жени мислят, че са твърде тежки, за да имат полза от упражненията. Дру­ги губят кураж, щом не виждат значи­телна загуба на тегло след седмици на тренировки. Най-важното преимущество на тренировката е, че поддържа сър­цето ви в здрава форма. Според учените като главен предвестник на сърдечносъ­дови заболявания служи не теглото ви, а това колко често се движите.

 

Ето няколко полезни съвета за плосък корем

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар