5 начина да отслабвате, като изгаряте повече калории

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

5  начина да отслабвате, като изгаряте повече калории

1.      Пийте вода с лед

Освен че не съдържа калории, студената вода ще ви помогне да изгорите калории, докато организмът ви я загрее и абсорбира. Немски учени са измерили метаболизма (колко бързо изгаряте калориите) на група хора, преди и след като изпият голяма чаша вода с лед. Около 40 минути след като я изпили метаболизмът на участниците се ускорил с 30%. Такова увеличение ще ви помогне да изгорите 35 000 калории за една година (или около 4,5 кг мазнини).

2.      Утолете жаждата си

Дръжте до себе си чаша леденостудена вода и пийте от нея през деня, като си доливате, когато се стопли или свърши. Така ще предотвратите обезводняването на организма. Защо това е важно? Според изследване на университета в Калифорния, когато сте жадни, метаболизмът се забавя. Дори съвсем лекото дехидратиране може да намали броя на дневно изгорените калории с 45. На пръв поглед не изглежда много, но за една година това е равно на 2,25 кг допълнително тегло.

3.      Използвайте стълбите

Ако изкачвате стълби в продължение на 4 минути всеки ден, за една година ще свалите 1,8 кг от теглото си. Ако тежите около 73 кг, ще изразходвате 50 калории, като качвате стълби в продължение на 4 минути (и слизате 1 минута). Ако повта­ряте това 5 дни в седмицата цяла годи­на, ще изгорите около 12 700 калории (равни на 1,8 кг мазнини).

4.      Ускорете метаболизма си

Не из­питвайте съжаление към производите­лите на „чудодейните“ продукти за от­слабване, след като прочетете това. До­като те ви карат да харчите огромни суми за таблетките, учените са открили обикновена и евтина храна, която да даде допълнителен тласък на усилията ви да понижите теглото си. Лютите чушки не само ще обогатят вкуса на ястията ви, но според някои изследва­ния силно пикантната храна може вре­менно да ускори метаболизма ви. Зато­ва поръсете обедния си омлет с малко нарязани люти чушки или подправете телешкото задушено, като добавите по­чистена от семената и нарязана на куб­чета зелена или червена люта чушка.

В Холандия бе проведено научно изследване сред група мъже и жени, които бяха помолени 30 минути преди основното си хранене да изпият чаша доматен сок, подправен с щипка лютив сос табаско. Резултатите сочат, че участ­ниците консумирали 16% по-малко калории, когато сокът бил подправен в сравнение със случаите, в които полу­чили чист сок. Други проучвания доказ­ват, че лютите чушки стимулират нерв­ни окончания в стомаха и в устната кухина, които ви карат да се усещате сити много по-бързо.

5.      Движете се

Чували сте статисти­ката, че след приключване на диетата много хора не само връщат свалените килограми, но качват и още. Можете да избегнете нерадостните събития, ако докато сте на диета, а и след това, се раз­хождате, плувате или карате колело поне по 30 минути 4 пъти седмично. Подобни слабо интензивни упражне­ния могат да предотвратят резкия спад в количеството изгаряни калории, който настъпва в края на диетата.

 

Защо са важни мускулите за отслабването?

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар