За тлъстинките по корема

Основна причина за естетичните и здравословни проблеми, свързани с него, е прекомерният апе­тит. Тлъстините тук се трупат страшно бързо, а за избавянето от тях е необходимо доста време. Но всичко трябва да е с мярка.

 

Имайте предвид: гънката с дебелина 2 – 2,5 см на корема не е позор и знак за уродливост, а физиологична норма за прекрасния пол, позволяваща му да съхрани и умножи запасите си от женски поло­ви хормони, т. е. естрогени. От които организмът на, евите ще започне да изпитва огромна нужда през климактериума. В този случай трябва не да отслаб­вате, а да правите стягащи упражнения за корема, способни да укрепят мускулатурата му. За нищо на света обаче не носете стягащи колани или бодита – те само ще усложнят положението. По простата причина, че коремната ви преса, освободена от необходимостта да бъде постоянно в тонус, за бро­ени месеци ще се атрофира и обиколката на тали­ята ви ще се увеличи с космическа скорост.

Кои са най-ефикасните упражнения?

  • Седнете на табуретка, сложете длани на бедрата си и обърнете пръстите им едни към други. Натискайте с всички сили дланите си надолу, докато не почувствате, че коремните ви мускули се напрягат. Останете така, бро­ейки до 5, починете си половин минута и пов­торете. Общо 5 пъти.
  • Легнете по гръб, свийте крака в коленете, поставете ръце на гърдите си. Отлепете от пода горната част на тялото, повдигнете я възможно най- високо, после се извийте наляво и надясно. Тол­кова пъти, колкото издържите.

 

 

Защо не мога да постигна желаната фигура?

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар